Atorgats els premis Sardana de l’Any 2015

Trenta i cinquanta a Bellvitge” de Joan Jordi Beumala, Premi Popular  i “El silenci del far” de Jordi Molina, Premi de la Crítica. “Amb 40 no en fem prou”, de Martí Fontclara guanya el Premi Joventut

JOAN JORDI BEUMALA SARDANA DE L'ANY 2016

El director general de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig, amb el premiat Jordi Joan Beumala i Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista

Felip Vallejo
Imatges: Francesc Botet

Dissabte per la tarda el públic assistent al Palau de Congressos d’Andorra la Vella  va escollír amb els seus vots la sardana “Trenta i cinquanta a Bellvitge”  Premi  Popular de la Sardana de l’Any 2015.  L’accèssit, amb 35 vots menys, va recaure a “Compartint emocions” del compositor Josep Coll.

Vídeo Sardana “Trenta i cinquanta a Bellvitge” de Joan Jordi Beumala, estrenada al 50è Aplec de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat amb la cobla Jovenívola de Sabadell el dilluns 6 d ‘abril de 2015. (Vídeo de Jordi Rubio)

El Premi de la Crítica, que té l’objectiu de reconèixer els mèrits musicals de les composicions, fou per “El silenci del far” de Jordi Molina. Obtenint laccèssit “La màgia de les torretes” de Francesc Cassú, ambdues composicions estrenades per la capitalitat sardanista de Calella 2015.

Vídeo: Sardana “El silenci del far” de Jordi Molina, estrenada en els actes de proclamació de Calella com a Capital de la Sardana 2015. Audiovisual produït dins el projecte ‘Calella, a la Sardana: Verd de pi, blau de mar’.

Finalment, el Premi Joventut, que vol fomentar la composició de sardanes per part d’autors menors de 30 anys, l’obtingué Martí Fontclara amb la sardana “Amb 40 no en fem prou”, i l’accèssit “T’ho mereixes Joan”, de Xavier Tudela.
Aquests dos premis  l’atorgaren el jurat format per  Josep Maria Serracant, Joan Gibert, Bernat Castillejo, Joan Vila Safont i Joan Francesc Vidal.

s2016Les cobles Jovenívola de Sabadell i “Jovenívola 40 anys”, amb músics que han passat per aquesta cobla al llarg d’aquest anys, foren les encarregades d’interpretar les 10 sardanes finalistes.

Estrena de l’espectacle ‘Alla contra’

La part musical de la Gala es va cloure amb l’estrena de l’espectacle ‘Alla contra’, del compositor Esteve Molero. És una peça que representa “un encontre amb les contrarietats de la creació: el contrapunt, el contratemps, el contrapàs, el contrabaix i d’altres ‘contres’ “. Es tracta d’una peça per a cobla ampliada, cor i contralt narradora. Ha comptat amb la participació de la cobla Jovenívola de Sabadell, El Pont d’Arcalís, l’Orfeó Andorrà i el propi Esteve Molero, com a creador del concepte i director musical.

alla contra