Setmanari digital i cultural

Dissabte, 28 gener 2023

Cassà, amb els seus músics

|

Més notícies

- Publicitat -

La 41a edició de la Nit dels músics cassanencs homenatja a Pere Mercader Andreu i Pere Mercader Terrades, grans músics i compositors de sardanes

Felip Vallejo

- Publicidad -

Amb una excepcional cobla de més de quaranta músics composta per instrumentistes locals o amb vinculació a la vila, divendres a la nit es va celebrar aquesta festa anual que reivindica la tradició musical de Cassà de la Selva. També es va oferir un petit homenatge, amb el lliurament d’un ram de flors, a la vídua de Pere Mercader Terrades -del que enguany es commemora el centenari- que ha assistit a l’audició, acompanyada de la seva família.

La Nit dels Músics va néixer a l’any 1976, en una tertúlia de músics que tenia lloc al cafè de Can Benet de la població, segons explica en Quim Massa, president d’Amics de la Sardana: “Des de llavors, cada any per la festa major es forma aquesta cobla amb músics que han nascut a Cassà, o bé que hi viuen, o que hi tenen algun tipus de vinculació, com per exemple haver estudiat a l’escola de música o tocar en alguna de les formacions del poble. Les sardanes que s’interpreten també han d’estar vinculades a Cassà, ja sigui perquè són d’autors cassanencs o bé perquè estan dedicades al poble.”

- Publicidad -

En alguna ocasió han portat a terme edicions especials, com per exemple l’any del 25è aniversari en què van reunir una cobla de dos-cents músics al camp de futbol, la més gran que s’ha fet mai a la història. També es van fer dues edicions especials, amb una cobla de cent músics, els anys en què les cobles locals Selvatana i La Principal de Cassà van celebrar el seu centenari.

- Publicitat -