El Memorial Joan Prat s’acomiada deixant un buit musical al país

La soprano Laia Frigolé i la Cobla Sant Jordi han posat el punt i final a una de les propostes de la música per a cobla més interessants d’aquests últims anys

Imatge del concert sota la direcció de Marcel Sabaté (Fotografia: Francesc Botet)

Felip Vallejo

Dissabte passat es va celebrar a Manlleu la quinzena i última edició del Memorial Joan Prat. Creat el 2002 pel grup sardanista manlleuenc Ocellets del Ter, va néixer en record del fundador del grup i, alhora, fer una aposta per la música de cobla de qualitat i innovadora.

Imma Pujol, del Grup Sardanista Ocellets del Ter valorava aquesta aposta i els esforços per dur a terme aquests concerts al llarg d’aquests anys: “Ja fa alguns anys que a nivell organitzatiu costava portar-ho a terme i al final hem cregut oportú acabar-ho aquest any que en fa 15. No és fàcil organitzar una activitat d’aquest tipus i tot i que personalment em sap molt de greu que no es continuï fent.”

Pujol afegia que el Memorial Joan Prat jaforma part de la història i de la música per a cobla de Manlleu” i que malgrat les hores de feina que implicava i els mals de cap per a l’organització també han tingut “moltíssimes satisfaccions i moltes alegries. Uns anys molt intensos però que m’ho he passat molt i molt bé”

Artistes de prestigi con el cantautor Roger Mas, el rapsode Valentí Maymó, el saxofonista Francesc Gregori, els flautistes Bernat Castillejo i Isabel Gregori, les corals Regina, Sant Jordi, el Cor Lieder Càmera, entre d’altres, i les cobles La Principal del Llobregat i en aquests últims anys la Sant Jordi, han refermat aquesta trajectòria.

Per la seva banda, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, que ha participat de forma continuada en els darrers anys, valora positivament aquestes edicions “és un concert que ens el sentim molt nostre, perquè així ens el fa sentir l’Imma Pujol, principal promotora i, pràcticament, única responsable del mateix”. Des de la Cobla lamenten que és una llàstima que propostes com aquesta es deixin perdre per la manca de suport i continuïtat “la Cobla Sant Jordi no podem fer més que agrair la tasca de l’Imma al llarg de tots aquests anys”.

En aquest sentit, el músic saxofonista Pep Poblet, també agraïa a Imma Pujol l’empenta pels 15 anys de Memorial i destacava del concert el “respecte a la tradició i la mirada de futur de la cobla”.