Intens cap de setmana sardanista amb actes diversos arreu del país

Les cobles La Principal de la Bisbal i Maricel han presentat el seu nou disc

Felip Vallejo

Amb l’arribada del mes d’abril, ben entrada la primavera, s’intensifica l’activitat cultural en tots els àmbits arreu del país. El moviment sardanista no queda aliè d’aquest augment de l’activitat i, ja amb les plantilles de les cobles renovades, comença amb força una temporada que, malgrat moltes dificultats, entitats, administracions i les mateixes  cobles s’esmercen per superar-les. Ara, la pilota està a la teulada dels balladors i públic en general,  que responguin amb la seva assistència activa i també crítica a l’extensa agenda anual.

Les activitats va començar divendres amb la Trobada sardanista de centres escolars de Mollerussa, emmarcada en la Capitalitat sardanista  en que està immersa la vila urgellenca.

Trobada escolar a Mollerussa (Foto; Capital de la Sardana)

El dissabte, tal com ja vam informar la passada setmana, es van presentar els nous enregistraments de les cobles La Principal de la Bisbal i la Cobla Maricel. Al migdia, l’església de Riudarenes es va omplir per escoltar les sardanes del músic Lluís Pujals, interpret  de tible a la formació bisbalenca, protagonistes del disc presentat.

La Cobla La Principal de la Bisbal durant la presentació del nou disc (Font: La Pral. de la Bisbal)

Al vespre, la Maricel presentaba el que era el segon disc de la formació. La ciutat escollida ha estat Tarragona, ciutat un resideix Joan Moliner, autor de les sardanes enregistrades i flabiolaire de la formació sitgetana.

FOTO3

 

Diumenge, torn de dos grans aplecs

L’Aplec dels Arenys, fruit de la col.laboració de les viles d’Arenys de Munt i de Mar, que celebra la seva 4ª edició i que assoleix la 35a de l’aplec d’Arenys de Mar. El Parc de Can Jalpí d’Arenys de Munt ha acollit l’acte en sessions de matí, amb la Flama de Farners i Jovenívola de Sabadell, i de tarda amb la Jovenívola de Sabadell i Ciutat de Girona.

Aplec dels Arenys (Foto: Jordi Rubio)

Les comarques tarragonines també han tingut el seu aplec, concretament a la vila de La Nou de Gaià, on al llarg de tot el dia  les cobles Reus Jove i Cossetània, ha fet ballar de valent a tots els assistents.

I per acabar, una  vintena de ballades populars de sardanes disperses per tot el país han completat el cap de semana farcit d’actes per triar i remenar.