“L’Aloja”, el tercer disc de la Cobla Catalana dels Sons Essencials

Marcel Casellas, contrabaix, pandero quadrat i direcció:
 “L’aloja vol aportar una alenada de rigor i aire fresc a l’escena catalana”

Marcel Casellas amb el seu contrabaix durant una actuació de la Cobla Catalana dels Sons Essencials

En aquest tercer treball la Cobla Catalana dels Sons Essencials ofereix un recull de temes d’arrel de nova composició. Per aquest disc, Marcel Casellas ha composat una desena de cançons on els ritmes de la terra “són el plat principal: contrapàs, sardana, jota, ball pla i rebatuts coixos conviuen amb la rumba, el fandango i les seguidilles”. Tot plegat amarat “amb un bon raig de mitologia: les dones d’aigua, els follets, l’home del sac, les fades, els minairons i altres personatges com l’aloja, que pren el nom del disc.”

L’espectacle de preestrena del disc tingué lloc el passat  dimecres 23 de març a l’Auditori de Sant Cugat Sesgarrigues. Artistes com Marina Escoda, Núria Quadrada, Jordi Rubio, Lluís Fàbregas o alguns membres de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes acompanyaren la Cobla Catalana dels Sons Essencials. Un espectacle que va servir per enregistrar gran part de les imatges del  videoclip que ara es presenta, “Ara arriba la cobla”.

La Cobla Catalana dels Sons Essencials (CCSE) va ser formada el 2011 per oferir un repertori esporogen català: sonoritats, color i ritmes d’arreu de la Mediterrània. Els instruments de vent de la cobla (flabiol, tible, tenora, trompeta, fiscorn), amb l’afegit dels de la banda (saxos, clarinet, trombó) sonen sobre una base de guitarra catalana, contrabaix, bateria, percussió mediterrània (espasí, ximbomba, pandero quadrat, castanyoles) i veu solista amb cors.

attachment (1)
La Cobla Catalana dels Sons Essencials són:

portadaCDMarcel Casellas (contrabaix, pandero quadrat i direcció)
Alfons Rojo (guitarra)
Toni Rocosa (clarinet i tenora)
Ivó Oller (trompeta)
Joan Moliner (flabiol i tamborí)
Jordi Campos (tible, barítona i saxo)
Heura Gaya (veu, gralla i percussions)
Xarli Oliver (bateria)
Pere Olivé (percussions)
Pep Moliner (fiscorn)