Tot a punt per escollir la Sardana de l’Any 2015

Andorra la Vella acull la Final d’aquest certamen,  emmarcat en els actes de Capital de la Cultura Iberoamericana 2016. També es donarà a conèixer el Premi Joventut, per compositors menors de 30 anys i el Premi de la Crítica

Concert de La Sardana de l’Any (foto: Tornaveu)

Felip Vallejo

Dissabte, el Palau de Congressos d’Andorra la Vella acollirà la Final del Concurs La Sardana de l’Any 2015. Un certamen que va començar el passat mes de setembre amb 45 sardanes pre-seleccionades i que setmana rere setmana , els sardanistes han pogut votar en les diferents eliminatòries programades per la Comissió organitzadora. Aquestes votacions s’han fet mitjançant les emissores de ràdio col.laboradores i el web de la Confederació Sardanista de Catalunya. 

Així, s’han classificat per aquesta final 10 sardanes, que després de la seva interpretació en directe, es procedirà a la votació pel públic assistent on s’escollirà  el Premi Popular de La Sardana de l’Any 2015 i el seu accèssit. 

En la mateixa vetllada final, s’atorgarà el Premi de la Crítica de La Sardana de l’Any 2015 i el seu accèssit, i el Premi Joventut, escollits per un jurat totalment aliè a l’organització i segons la seves pròpies normatives.

La part musical anirà a càrrec de les cobles Jovenívola de Sabadell, i una formació especial amb músics que han format part de la cobla Jovenívola de Sabadell durant els seus 40 anys d’existència.

SARDANADEL'ANY15

Estrena de l’espectacle ‘Alla contra’

El Pont d’Arcalís (foto Joan Parera)

A la 2a part s’oferirà al públic assistent l’estrena de l’espectacle  “Alla contra”, d’Esteve Molero. Obra que vol  representar un encontre amb les contrarietats de la creació: el contrapunt, el contratemps, el contrapàs, el contrabaix i d’altres ‘contres’.

Es tracta d’una peça per a cobla ampliada, cor i contralt narradora i comptarà amb la participació de la cobla Jovenívola de Sabadell, El Pont d’Arcalís, l’Orfeó Andorrà i el propi Esteve Molero, com a creador del concepte i director musical.

Per completar la jornada s’han organitzat uns actes previs a la gala com son el dinar de germanor i una ballada de sardanes.
Podeu trobar tota la informació sobre aquests actes i l’adquisició d’entrades en aquest enllaç.

Dia: Dissabte, 7 de maig
Hora: 17.30h
Lloc: Palau de Congressos d’Andorra la Vella (Plaça del Poble, s/n).