Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

Els carrers de Gràcia comencen a engalanar-se amb la vista posada a la Festa Major

ACN

|

Més notícies

- Publicitat -

Joc de Trons o el ‘somni californià’ són algunes de les temàtiques dels ornaments d’enguany

“Fa dies que només em moc entre Verdi i Verdi”, assegura la Dolors Martínez, sense deixar d’enganxar papers de diari a una silueta que té molt a veure amb el cinema de Hollywood. El ‘Californian dream’ o la sèrie de moda Joc de Trons són algunes de les temàtiques que han escollit alguns carrers per donar vida al barri de Gràcia durant les festes que comencen el proper dilluns. Els membres de les comissions ja s’han posat a treballar per tenir a punt la decoració quan es doni el tret de sortida de la festivitat. També al carrer de la Fraternitat de Dalt, que després de dos anys sense participar al concurs, s’hi incorpora de nou en aquesta edició. “Ho trobàvem a faltar”, admet la Judit Capel, veïna del carrer de la Fraternitat. Tot i que encara no es percep una gran activitat, durant aquest dimarts al matí ja s’han començat a veure les primeres figures i detalls que ompliran de vida el barri de Gràcia durant la propera setmana.
“La il·lusió va encaminada a dilluns al matí, quan s’apaga la traca, mirem el carrer i diem: ho hem tornat a fer!”, reconeix la Dolors, que tot i voler treure al carrer Verdi el paper de favorit, no amaga la satisfacció que suposaria tornar a guanyar el concurs de carrers guarnits per tercer any consecutiu. I és que per a Verdi, la decoració del carrer és el “motor” de les festes pel seu distintiu respecte de la resta de districtes i barris de la ciutat, i és a allò a què dediquen “tots els esforços”.

La feina per a preparar els ornaments comença ben aviat. La Judit, del carrer de Fraternitat de Dalt, explica que al setembre van tenir la primera reunió i que abans del mes de juny ja van començar a treballar “amb força”. Així, al carrer de Verdi, a finals de l’any passat ja van pensar en el projecte i al mes de febrer van perfilar “petites coses” que havien de servir per muntar-ho tot.

- Publicidad -

La convivència

Si algun valor es desprèn del guarniment dels carrers, és el treball en grup i la convivència durant moltes hores amb els veïns. Ho destaquen tant la Judit com la Dolors: “És la unió d’un grup de gent per a un mateix objectiu, conviure i posar-ho tot en comú”, diu la vocal de la comissió del carrer de Verdi, i “ens encanta l’emoció de tornar-ho a fer i d’estar tots junts”, subratlla l’ajudant del carrer de la Fraternitat de Dalt.

- Publicidad -

En aquesta edició, aquest tram de la part baixa del districte de Gràcia retorna al concurs amb “ganes i empenta” després de dos anys sense participar. “Ho trobàvem a faltar”, assegura la Judit, que agraeix tornar a viure l’emoció de preparar l’ornament del carrer. De fet, es tracta d’una tasca gairebé permanent, perquè quan s’acaben les festes ja es comença a pensar en les de l’any vinent. “Quan es desguarneix el carrer el dia 22 ja comencem donar-li voltes al cap per l’any que ve”, assenyala la Dolors. Veure el carrer sense la decoració es fa estrany pels qui estan tants mesos pensant-hi: “Encara que només ho estigui una setmana, el cervell assumeix que el carrer és guarnit i, quan s’acaba, penses: quina llàstima!”.

Els dos darrers anys el carrer de Verdi s’ha endut el concurs, tal com va passar els anys 2009, 2010 i 2012. No hi ha dubte que són el rival a batre.

- Publicitat -