Claror de Goges s’imposa en la 1ª jornada del Grup B del Campionat Nacional de Veterans

Òdena va celebrar diumenge el seu 45è Concurs Nacional de Colles Sardanistes acollint també la 3ª Jornada del Campionat de les Comarques Barcelonines

La Colla Claror de Goges (foto: E. Capdevila)

Felip Vallejo

Diumenge vàrem poder viure al primer enfrontament de les colles que formen el Grup B del Campionat Nacional de veterans. Enguany amb la novetat de la incorporació  de Claror de Goges, de Banyoles  i dels barcelonins de la Bella Roure, ambdues  inicialment favorites a disputar la Final A.  Els banyolins, que l’any passat assoliren el 10è lloc en la categoria absoluta, s’imposaren en la classificació  en les dues sardanes, amb la Bella Roure en segona posició. Dansaires de Maig i Sempre Laietans  s’intercanviaren el tercer i quart lloc de la taula.
La segona jornada i última d’aquesta fase prèvia serà el proper 19 de juny a Cardedeu, on sabrem les 3 colles que disputaran la fase de repesca per a la Final A.

Pel que fa al Campionat Territorial es va constatar la gran rivalitat entre les colles Mirant al Cel, Encís i Riallera, que en la classificació general del concurs empataren a primer lloc. En juvenils la Cabirols es va imposar còmodament als seus rivals Geltrunenca i Terrabastall, que s’intercanviaren el segon i tercer lloc de la taula.

La Sabadell, a diferència de Sant Cugat, va superar a les dues sardanes a la Roques Blaves segona classificada, El tercer lloc va ser per la Ressò, seguida de Joventut Sardanista, Llaç d’Amistat, Arrels de Dintre el Bosc i tancant la taula les vilanovins de l’Encara Hi Som. 

Diumenge ens espera una rellevant jornada amb 5 competicions en joc

Pel matí Lleida acollirà la 1ª jornada del grup B en la categoria gran i la 3ª del Territorial lleidatà. Ja per la tarda, a Sabadell es disputaran la 1ª jornada del Campionat Nacional Juvenil i la 2ª i última de la fase prèvia del grup A de la categoria absoluta. A la mateixa hora, Figueres viurà una nova jornada del Campionat gironí.

                                        CAMPIONAT NACIONAL JUVENIL

CAMPIONAT JUVENIL 16