Setmanari digital i cultural

Divendres, 7 octubre 2022

Cloaca: La crisi masculina dels 40

|

Més notícies

- Publicitat -
17.02.2015
Crítica teatral
Raquel Santiago | Barcelona

[dropcap]L'[/dropcap]estrena teatral d’aquesta setmana m’ha deixat aquell gust que queda al paladar en prendre un te fet com cal, amb l’aigua al punt d’ebullició, les fulles infusionant els minuts exactes i el primer glop a la temperatura idònia. “Cloaca”, un text de l’holandesa Maria Goos, i que va ser portat a la gran pantalla l’any 2003 pel director Willem van de Sande Bakhuyzen, es presentava al Versus dilluns 16 de febrer, adaptat per Roger Pera i sota la direcció d’Oscar Molina.

Quatre amics de juventut es retroben en un moment de les seves vides on tot sembla conduir-los cap a la temuda crisi dels 40: Pieter (Xavi Casan), un historiador d’art que treballa en un ajuntament; Tom (Miquel Sitjar), un advocat drogodependent; Marteen (Pep Papell), un director de teatre a qui ningú no comprèn, i Jan (Ramón Godino), un polític que veu com s’enfonsa el seu matrimoni.

- Publicidad -

La posada en escena se serveix d’una escenografia senzilla que fa sentir l’espectador més en un cinema que no pas en un teatre i, tal com en el cinema, la banda sonora en forma part de bon principi: mentre trobàvem el nostre seient ens acompanyaven Malacara & Wilson Band.

Pel que fa a la interpretació, ¿què cal dir, d’un cartell que reuneix actors d’aquest calibre? Uns personatges complexos patint un moment complex cal posar-los en mans de professionals que siguin capaços no tan sols de donar-los vida sinó, a més, de fer que la seva vida formi part de la nostra, encara que sigui durant les dues hores que compartirem amb ells. I això és el que han fet en Xavi, en Miquel, en Pep, en Ramón i la Konstantina Titkova, qui, sota el paper d’una streaper, afegeix el toc amargant que tot bon te ha de tenir, i que servirà de put d’inflexió en la relació dels quatre amics.

Fitxa tècnica Cloaca
- Publicidad -

Autora: Maria Goos
Traducció: Lluis Montserrat
Adaptació: Roger Pera
Direcció: Oscar Molina
Ajudant de Direcció: Jesús Milà

Pieter ……………….. Xavi Casan
Tom …………………. Miquel Sitjar
Jan …………………..  Ramón Godino
Marteen ……………. Pep Papell
Noia …………….  Konstantina Titkova

- Advertisement -

Música: Malacara & Wilson Band

Projecte: La productora desgrava
Producció: Versus Teatre
Horari: De dijous a dissabte  a les 20:30h. Diumenge a les 18:00h.
Preu: 20€. Espectacle en català. Durada: 1:40 h
Venda d’entrades aquí

cloaca

- Publicitat -