Comencen les competicions Sardanistes

Ponts obre la temporada de 2016 de la Sardana esportiva

Concurs de colles sardanistes / Imatge: Marc Rovira

Aquest diumenge la capital de la Segarra obrirà la 42a edició del Campionat de la Terra Ferma i al mateix temps la temporada nacional de concursos de la Sardanaesportiva. Un total de 58 concursos, segons fonts de la Unió de Colles Sardanistes, que està previst arreu del país i la Catalunya Nord fins el mes de novembre.

Una setantena de colles ja s’estan preparant per les diferents competicions de caire territorial i nacional on hi son presents totes les categories d’edats. El dia abans però, començarà una competició menys coneguda per a tots nosaltres. És el Campionat Nacional en la modalitat individual de sardanes revesses, “els escacs” de la Sardana.

Aquí el “revessaire”, tal com se l’anomena, no competeix ballant la sardana si no que ha de resoldre el tiratge del major nombre de “revesses” possibles. Aquestes sardanes revesses, tal com diu el seu nom, estan escrites especialment encadenant les melodies de curts i llargs i per tant complicant la resolució del tiratge.

Cervera serà la població que acollirà la primera jornada del campionat de caire nacional i com en els concursos de colles també serà la cobla l’encarregada d’interpretar les sardanes que sempre seràn inèdites.

Agenda

Concurs Individual de sardanes Revesses

Cervera, 17.30h, a l’Auditori

Concurs de Colles Sardanistes

Ponts, 12.30h, a la Plaça Planell