Doble jornada de sardanaesportiva en els campionats barcelonins

Felip Vallejo

Concurs de Sant Cugat amb la colla Mirant al cel a primer terme (Foto: Colla Sabadell)

36 colles es van mobilitzar diumenge  per participar als concursos  de Sant Cugat del Vallès i Cabrils

Pel matí, la plaça d’Octavià de la ciutat vallesana acollia la segona jornada del Campionat de les comarques barcelonines, amb una participació de vint colles i l’actuació musical de la Cobla Bisbal Jove.

En infantils els terrassenc de Petits Amunt i Crits, es va imposar en les dues sardanes de la competició a les colles Petits Galzeran i Trapelles, segon i tercer lloc respectivament.  Creixent, va guanyar en la categoria juvenil, superant a les colles Montseny, Cabirols,  Brots de Galzeran i Terrabastall per aquest ordre. 

En veterans la vigent campiona Sabadell, es va veure superada per Roques Blaves en la segona sardana, assolint el segon lloc també en la classificació general del concurs, amb una diferència d’un sol punt amb els d’Esparreguera. El tercer lloc va ser per la Ressò, seguida de Joventut Sardanista, Arrels de Dintre el Bosc i tancant la taula la Continuïtat.

En la categoria absoluta, la Mirant al cel va superar sense dificultat a les seves rivals Blanca Espurna i Amunt i Crits per aquest ordre. En alevins, la sitgetana Menuda Blanca Espurna,  fou la única  participant en la categoria.

Imatge general del concurs de Cabrils (Foto: Àlex Coca)

Per la tarda, el concurs de Cabrils obria el Campionat Territorial de Barcelona Ciutat. La novetat d’aquest any la trobem a la categoria de veterans, amb la incorporació de la colla Bella Roure, formada  per exdansaires de la Roure, colla puntera durant molts anys en la categoria gran.

Pel que fa als resultats, Mare Nostrum i Violetes del Bosc es van alternar en el primer lloc en les dues sardanes de la competició, empatant en el còmput general del concurs. Xàldiga, es quedà amb el tercer lloc, només separada del segon lloc per un punt de diferència. La quarta posició fou per la 9 de Novembre.
En veterans la Bella Roure es va imposà  a les dues colles contrincants, Dansaires de Maig i Sempre Laietans, per aquest ordre. Xiroia i Joves Laietans foren les úniques participants en les seves categories. 

L’anècdota de la jornada la va protagonitzar la cobla Ciutat de Cornellà que, per culpa d’un mal entès -segons fonts de l’organització-, van arribar amb més de mitja hora de retard.

Colla Bella Roure (Foto: Bella Roure)