Dimarts, 20 octubre 2020

El dimoni de les Festes de Maig de Badalona és un pres polític del 155

ACN

|

El govern municipal defensa que la figura recuperi “el motiu crític i satíric de l’actualitat”

L’emblemàtica figura del dimoni de les Festes de Maig de Badalona té enguany clares connotacions polítiques. La figura representa un pres ple de referències al context polític. La cel·la on està engarjolat el dimoni és la número 155 i el barret que l’identifica és el número 1-O. A més, el cadenat de la cel·la és l’estel de l’estelada. També hi predomina el color groc. El dimoni duu una bufanda d’aquest color i als seus peus es pot veure una manifestació amb pancartes amb la paraula ‘llibertat’ i un gran llaç groc. Davant la polèmica que això pugui generar, el tinent d’alcalde de Badalona, Jose Téllez, destaca que “tal com diuen les bases del concurs” s’hagi recuperat “el motiu crític i satíric de l’actualitat” del dimoni i recorda que històricament s’ha fet el mateix “amb el canvi climàtic, la guerra d’Irak o la crisi econòmica”.

El disseny és obra del dibuixant publicitari badaloní Antonio Amador i l’ha batejat com ‘El Dimoni que va cridar llibertat’. Es dona la circumstància, a més, que aquesta és la primera vegada que l’elecció del disseny guanyador s’ha obert a la participació ciutadana. Hi ha participat un total de 772 ciutadans i 331 s’han decantat per aquest disseny.

L’autor reconeix que va pensar en la temàtica política “tant per la possible repercussió mediàtica” que pogués tenir la iniciativa, com pels seus propis “ideals”. “És la representació del que a mi, de la mateixa manera que a molts ciutadans, ens sembla una injustícia”, assegura Amador.

El dimoni es plantarà entre el 29 d’abril i l’1 de maig a la platja dels Pescadors de Badalona i, com marca la tradició, es cremarà a la platja dels Pescadors la nit de Sant Anastasi, el 10 de maig.

- Advertisement -