Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

La Festa Major de Gràcia celebra 200 anys amb més de 400 activitats culturals i festives

ACN

|

Més notícies

- Publicitat -

L’envelat als Jardinets de Gràcia serà l’espai catalitzador d’exposicions, conferències, concerts, tallers i representacions teatrals

La Festa Major de Gràcia celebra aquest 2017 els seus 200 anys amb més de 400 actes culturals i socials, organitzats per una seixantena d’entitats, “per acostar als ciutadans de Gràcia i de tota la ciutat de Barcelona els valors de la tradició històrica i social d’aquesta festivitat”. L’envelat, instal·lat als Jardinets de Gràcia, serà l’espai catalitzador d’exposicions, conferències, concerts, tallers i representacions teatrals per a totes les edats. La inauguració dels actes serà el pròxim 2 de maig al Palau Robert amb el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Així mateix, aquest any l’Ajuntament de Barcelona li ha concedit la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a la Fundació de la Festa Major de Gràcia per “l’ininterromput treball en favor de la cohesió social i la cultura catalana”. Aquesta és la màxima distinció que atorga la ciutat a les entitats o ciutadans i ciutadanes en reconeixement de la seva tasca vers Barcelona.
El programa s’ha elaborat a partir de les més de 120 propostes recollides en un procés participatiu que es va iniciar el mes de març del 2016 i en el qual hi van participar més de 100 veïnes de Barcelona i de la Vila de Gràcia.

Enguany, als voltants del 15 d’agost, es commemoren els 200 anys dels primers actes festius que van tenir lloc a la Vila de Gràcia, segons data la primera ressenya trobada l’any 1817 en el llibre ‘Muralles enllà’ de la sèrie ‘Visions Barcelonines 1760-1860’, de l’historiador Francesc Curet.

Una seixantena d’entitats del teixit associatiu gracienc han organitzat una programació de fins a 400 activitats al llarg d’un any, que volen “recollir i recuperar la tradició de la Festa Major de Gràcia, però, també mirar el present i projectar-se cap al futur”.

- Publicidad -

Recuperació del guarnit del Carrer Gran de Gràcia

Una de les grans propostes i de les grans accions en aquest any del Bicentenari de la Festa Major de Gràcia és la recuperació del guarnit del Carrer Gran de Gràcia o Carrer Gran, com es coneix popularment a la Vila de Gràcia.

- Publicidad -

El Bicentenari de la Festa Major de Gràcia està organitzat per la Fundació Festa Major de Gràcia amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona/Districte de Gràcia i amb la col·laboració de San Migueli L’Obra Social la Caixa.

- Publicitat -