Diumenge, 12 juliol 2020

La Fira Mediterrània es reformula, s’allarga en el temps i oferirà propostes tant en directe com en línia

El certamen se celebrarà del 13 al 18 d'octubre

|

+Notícies

Mataró programa 56 espectacles en vuit escenaris descentralitzats com alternativa a Les Santes

El festival inclourà 'versions' d'alguns actes tradicionals de la festa major i dues proves esportives

La Festa Major de Gràcia tindrà com a pregoneres dues infermeres i una metgessa

Els guarnits de carrers i places seran simbòlics i les activitats tindran aforament limitat i cita prèvia

L’escola catalana des de la meitat del XIX fins al franquisme, nova exposició virtual de la Xarxa d’Arxius Municipals

Per commemorar el Dia Internacional dels Arxius, que se celebra cada 9 de juny, la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM) de la Diputació de Barcelona...

L’Hermitage “esgotarà” els tràmits legals i exigirà responsabilitats si es denega el projecte per “criteris polítics”

El govern de Colau va reiterar divendres la negativa a negociar amb el Port i l'Hermitage un conveni

Lleida acollirà aquest estiu una setantena d’espectacles amb companyies i artistes locals en el marc de ‘Fase Cultura’

El tràmit es va posar en marxa el 15 de juny i restarà actiu fins a exhaurir el pressupost de 5M€.

Els municipis de l’Alt Penedès suspenen els àpats populars, concerts i balls de Festa Major d’accés lliure

El Consell d'Alcaldes de l'Alt Penedès ha acordat que les Festes Majors dels 27 municipis de la comarca se celebraran sense àpats populars, concerts...

+Llegits

La Festa Major de Gràcia tindrà com a pregoneres dues infermeres i una metgessa

Els guarnits de carrers i places seran simbòlics i les activitats tindran aforament limitat i cita prèvia

Mataró programa 56 espectacles en vuit escenaris descentralitzats com alternativa a Les Santes

El festival inclourà 'versions' d'alguns actes tradicionals de la festa major i dues proves esportives

El Liceu porta la música fins a una UCI de l’Hospital Clínic que va acollir pacients amb la covid-19

Un quartet de corda de l’Orquestra del teatre de la Rambla ha interpretat peces del compositor Fritz Kreisler

La Fira Mediterrània de Manresa ha decidit seguir apostant per la cultura i repensar com encaixar la proposta i la realitat derivada de la crisi sanitària per la covid-19. D’aquesta manera, el certamen s’ha reformulat i presenta una 23a edició “híbrida”, que combina propostes en directe i en línia. En un comunicat, l’organització explica que amb l’objectiu de garantir al màxim la seguretat de tots els participants el certamen també s’ha allargat en el temps i ha passat a ocupar sis dies, del 13 al 18 d’octubre. La vocació de servei públic també els ha portat a prendre la decisió de mantenir el certamen, ja que el sector cultural, afectat per la crisi, “necessita més que mai eines que l’ajudin a superar les circumstàncies adverses”.

La Fira oferirà de dimarts 13 a dijous 15 d’octubre diverses activitats adreçades exclusivament al públic professional amb jornades professionals, reunions ràpides i presentacions de projectes, pensades per ser un espai de reflexió i especialment de connexió entre professionals. Aquestes trobades seran en format telemàtic, prescindint per raons de seguretat de la Llotja Professional presencial.

El gruix de professionals que cada any s’acrediten per assistir a la Fira té una procedència molt diversa, i conscients de la dificultat de la mobilitat entre territoris que ha provocat la crisi sanitària, aquestes mesures han estat pensades per poder oferir el màxim de continguts als acreditats internacionals, estatals i catalans que no es puguin desplaçar fins a Manresa. Ja estava previst que algunes d’aquestes eines en línia fossin adoptades en un futur, però la necessitat actual n’ha accelerat la implantació.

Publicitat

D’altra banda, la programació artística es desenvoluparà presencialment en diversos espais de Manresa del 15 al 18 d’octubre amb concerts i espectacles. L’organització destaca que la programació, que es desvetllarà més endavant, estarà integrada per propostes que parteixen de l’arrel i la cultura popular i tradicional com a motor creatiu, una arrel amb mirades polièdriques, i que parlen en present.

Fira Mediterrània també assegura que totes les actuacions en viu es duran a terme complint sempre i de forma “estricta” amb les mesures sanitàries vigents, evitant la presència massiva i no controlada d’espectadors, per garantir la seguretat de tothom.

L’organització de Fira Mediterrània de Manresa restarà atenta a l’evolució de la situació sanitària per tal d’adaptar la seva oferta a les necessitats vigents en el moment de la seva celebració, ja sigui amb l’ampliació d’aforaments, si l’evolució de la pandèmia és favorable, o amb la seva reducció si pel contrari, calgués tirar enrere el calendari de desconfinament. Aquest model híbrid, en línia i presencial, permetrà adaptar la Fira segons quina sigui la situació a la propera tardor.