Dijous, 6 maig 2021

LLIBRES

L’Ajuntament de Roma i la Fira Mediterrània de Manresa units en un projecte europeu

|

Catalunya serà al costat de Grècia, Itàlia, Estònia i Portugal | Per primer cop la Fira comptarà amb finançament directe de la Unió Europea

El programa d’internacionalització que treballa la Fundació Fira Mediterrània de Manresa comptarà amb un aliat estratègic de primer ordre, l’Ajuntament de la ciutat de Roma, i revertirà en un finançament de les despeses estructurals de la fira en el període 2013-2014. El projecte FolkMus – Young musicians and old stories, folk music in musEUms and more’ –FolkMus – Joves músics, velles històries, música d’arrel als musEUs i altres espais- liderat per l’Ajuntament de Roma és dins el programa europeu de Cultura, cofinançat per la Unió Europea. Hi participen cinc països: Grècia, Itàlia, Estònia, Portugal i Catalunya.

Els objectius essencials són la generació, a partir de l’intercanvi entre territoris diversos, d’un repertori confeccionat a partir de l’arrel dels països involucrats, amb noves adaptacions de tonades tradicionals per crear un so elaborat per intèrprets joves amb instruments antics. El fil conductor seran les narracions orals. El treball investiga cada territori per trobar similituds i diferències pel que fa als instruments i les melodies entre el nord i el sud d’Europa.

Els músics seleccionats tenen entre 20 i 30 anys, i han hagut d’acreditar pràctiques en les noves tecnologies, així com el domini de l’anglès. Catalunya envia a aquest projecte dos intèrprets: Pau Figueres, guitarrista, i Manu Sabaté, intèrpret de gralles, tarotes i clarinets. El resultat es projectarà a través de la participació en diferents esdeveniments a Estònia, Itàlia, Portugal i Catalunya, i mitjançant l’enregistrament discogràfic en uns estudis a Grècia, que després es presentarà a la Fira Mediterrània.

Publicitat