Dijous, 2 desembre 2021

LLIBRES

Martorell reviurà la llegenda del Pont del Diable amb un seguit d’activitats dins la Fira de Primavera

|

Durant 4 dies, des de divendres 24 a dilluns 27 d’abril, Martorell s’omplirà d’activitats per a tots els gustos i públics, emmarcats dins dels actes de la Fira de Primavera

Aquest any una de les activitats més destacades de la fira serà la innovadora representació de la llegenda del Pont del Diable. Un impactant espectacle multimèdia i lumínic, (integrat dins la celebració de l’Any Internacional de la Llum), que combinarà tradició i tecnologia per recrear la famosa llegenda del Pont del Diable. Un sorprenent mapping que reviurà la llegenda projectant imatges sobre el pont (que el destruirà i reconstruirà visualment).

A més a més, hi haurà tot un seguit d’activitats que acabaran de completar la representació d’aquesta llegenda única: el tradicional correfoc i el cercavila amb totes les figures i el bestiari festiu del municipi, on també hi participaran tots els personatges de la llegenda (el diable, la velleta i el gat). Com a gran novetat, també tindrà lloc la primera fira gastronòmica amb plats tradicionals de llegenda, de la mà d’alguns dels millors restaurants del municipi.

Aquest any la Fira de Primavera també celebra i commemora el 40è Premis Vila de Martorell. La gala d’entrega dels premis, oberta a tothom, serà divendres 24, presentada pel periodista Toni Puntí. A la gala es farà entrega dels guardons i també hi intervindrà la cantant Névoa, que representarà alguns fados de poesia catalana del seu últim espectacle Entre les pedres i els peixos.

Però la part més festiva serà la commemoració d’aquests 40 anys, amb un piromusical que tindrà lloc el dilluns 27 d’abril i que combinarà focs artificials amb fragments de poetes que han estat guardonats en aquests 40 anys de trajectòria. Un piromusical únic, que a més a més, posarà el punt i final a quatre intensos dies de programació.

Com a activitat literària hi haurà una altra activitat singular, 24 hores ininterrompudes de lectura de l’obra de Víctor Català, que començarà dissabte a les 12h i s’allargarà fins diumenge a les 12h.

El dissabte 24 i el diumenge 25 d’abril tindrà lloc la fira comercial De Pont a Pont. Dins d’aquesta gran fira hi trobarem: una fira de música, on a més a més de tenir l’oportunitat de comprar música també hi haurà actuacions musicals; una fira d’artesania, amb productes artesans de qualitat; una fira d’invents impossibles, una mostra d’invents i enginys del segle XIX; la fira del joc i l’oci familiar, amb tallers de circ, ceràmica, titelles i tot d’activitats per als més petits; i finalment la mostra d’animals, amb cavalls, animals de granja i exposició d’estris de camp.

Com Martorell és la capital de l’automoció, dins la fira no hi podia faltar la 2a Mostra del Transport, on s’exposaran diferents vehicles i transports del municipi, tant nous com antics; així com tot un seguit d’accions al voltant del món del motor que també inclourà tallers de reparació de vehicles.

El diumenge 26 (a les 12h) Martorell també acollirà una jornada castellera amb els Castellers de Vilafranca com a protagonistes, que portaran les seves construccions al centre de la vila.

Dins la programació musical d’aquests dies, trobarem els concerts de Marc Parrot, In Crescendo (guanyadors de la segona edició d’Oh Happy Day), Doctor Prats, Sra. Tomasa i el DJ Ninhodelosrecados (més conegut como Rubén Sierra, cantant i guitarrista del grup La Pegatina), entre molts d’altres. La programació musical també acollirà dissabte a la nit el Pont Festival Martorell, un festival de dj’s amb projeccions i mappings a Ca n’Oliveres.

Durant aquests quatre dies de programació hi trobarem més de 100 activitats per a tots els gustos i públics: des de tornejos esportius fins a trobades, visites guiades, ballada de sardanes, tallers, circ, exposicions o projeccions de pel·lícules, entre moltes altres activitats.

fira

Publicitat