Setmanari digital i cultural

Diumenge, 27 novembre 2022

Tarraco Viva creix fins els 800 actes durant 20 dies de representacions

|

Més notícies

- Publicitat -
10.02.2014 17:40h
ACN
El Festival de reconstrucció històrica romana de Tarragona commemora el bimil·lenari de la mort de l’emperador August

[dropcap]E[/dropcap]l Festival Tarraco Viva duplicarà enguany el nombre de representacions i s’allargarà durant 20 dies, del 5 al 25 de maig. Amb una programació especial i farcida de novetats, el certamen de reconstrucció històrica de Tarragona ha previst una oferta de prop de 800 actes per a la setzena edició, que estarà dedicada a l’emperador August coincidint amb el bimil·lenari de la seva mort. Una de les principals novetats d’enguany serà la creació de l’Espai August, un centre cultural dedicat a l’emperador i a la seva època, que tindrà com a escenari el Recinte Firal del Palau de Congressos. Amb un pressupost de 457.000 euros, Tarraco Viva preveu superar els 106.000 espectadors de la passada edició.

La commemoració del bimil·lenari de la mort d’August donarà un impuls a la setzena edició del Festival Tarraco Viva. Enguany durarà tres setmanes i oferirà prop de 800 actes, la qual cosa suposa pràcticament doblar les de la passada edició. Aquest increment de dies i d’actes representarà, segons la tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, un “punt d’inflexió” que ha de permetre consolidar Tarraco Viva “com un dels grans esdeveniments culturals a nivell europeu”.

- Publicidad -

Les recreacions històriques, exposicions, concerts, conferències, tallers i visites guiades es proposen commemorar una època d’especial “brillantor” per a la Mediterrània, segons ha apuntat el director de Tarraco Viva, Magí Seritjol. “Va ser un moment únic en què totes les ribes de la Mediterrània van estar unides en pau i amb un nivell de prosperitat que no s’havia vist abans. August va impulsar una de les civilitzacions de més èxit i va fer un primer intent de construir una Europa no atlàntica ni nòrdica, sinó mediterrània”, ha reivindicat.

Una de les principals novetats de la setzena edició és el nou ‘Espai August’ que s’ubicarà al Recinte Firal del Palau de Congressos de Tarragona, on s’hi realitzaran més de 300 actes. La recreació d”August, el poder de la màscara’ serà l’activitat central del certamen. Un dels grans atractius d’aquest Tarraco Viva serà també la reproducció a escala real de l”Ara Pacis’ i de l’escultura d”August de Prima Porta’, que s’incorporaran com a nous recursos de cara a futures edicions.

- Publicidad -

Els prop de 800 actes i 160 activitats es realitzaran, també, en els habituals espais històrics com ara l’amfiteatre, les muralles, el Camp de Mart o les restes del Circ. Es manté, a més, la celebració d’actes als municipis d’Altafulla, Cambrils i Constantí, als quals enguany s’hi sumen la vila romana de Barenys, a Salou, i la comarca del Priorat. Aquí es pretén escenificar la trobada entre l’home i la natura per reivindicar les arrels clàssiques de la cultura del vi.

El primer cap de setmana de Tarraco Viva ha programat diversos tallers i activitats de recreació adreçades al públic infantil i familiar. De cara al segon cap de setmana, la gastronomia i la producció d’aliments seran les protagonista i, l’últim cap de setmana, les fires, els museus i l’exèrcit romà. Les propostes es portaran a terme amb la participació d’un miler de ciutadans, la majoria voluntaris, pertanyents a grups de reconstrucció històrica. També hi participaran professionals i grups vinguts de països com ara Itàlia o França.

- Advertisement -

En la passada edició, Tarraco Viva va aplegar més de 106.000 espectadors, que enguany es podrien superar amb escreix degut a l’increment d’actes. Entre els anys 2007 i 2013, de fet, l’increment ha estat de 80.000 espectadors. Floria ha subratllat que el Festival és una aposta principal del govern de la ciutat, per la seva projecció, el seu caire cultural i social, i el retorn econòmic, ja que per cada euro invertit per l’Ajuntament al certamen, es genera un retorn de set euros per a la ciutat.

El Festival tindrà enguany un pressupost de 457.000 euros, dels quals el consistori n’aportarà, directament, 268.750. S’estima que la venda d’entrades -un terç dels espectacles són de pagament- i de marxandatge representaran uns ingressos de 150.000 euros. El pressupost es preveu completar amb acords de col·laboració, entre els quals un amb la Diputació de Tarragona. “Volem assolir un terç d’aportació municipal, un terç de col·laboracions i un terç de recursos propis”, ha conclòs Seritjol.

858538
L’emperador August i altres personatges que participaran en les reconstruccions històriques, aquest dilluns a l’Ajuntament de Tarragona

 

- Publicitat -