Setmanari digital i cultural

Dijous, 29 setembre 2022

25 editorials llancen un llibre solidari per recollir fons per als nens d’Ucraïna

L'associació ¡Âlbum! publica el poema 'La lluna de Kíiv', de Gianni Rodari, il·lustrat per Beatrice Alemagna

|

Més notícies

- Publicitat -

25 editorials de literatura infantil i juvenil han sumat esforços per llançar un llibre solidari els beneficis del qual es destinaran als nens afectats per la guerra d’Ucraïna a través de Save the children. L’obra triada és el poema ‘La lluna de Kíiv’ (1955), de Gianni Rodari, amb imatges estampades de Beatrice Alemagna, il·lustradora també italiana de reconeguda trajectòria. La presentació oficial de l’àlbum, que estarà disponible en català, castellà, basc i gallec, es farà a la Fira del Llibre de Madrid i de Barcelona. Durant els primers dies de conflicte, el poema de Rodari es va fer viral a Itàlia i l’editora italiana Orietta Fatucci el va editar. Ara, ¡Âlbum!, l’entitat que agrupa les 25 editorials, el difon en les llengües de l’Estat.

Almenys 7,5 milions de menors ucraïnesos corren perill de sofrir danys físics, greus trastorns emocionals i desplaçaments després de l’escalada del conflicte al seu país, segons dades de Save the Children.

- Publicidad -

L’ONG ha generat una xarxa d’acolliment per a refugiats ucraïnesos als països fronterers i s’ha centrat en proporcionar-los abric, refugi, medicaments i menjar, a més de procurar atenció psicològica i suport per a la reunificació familiar.

L’asociació es va constituir el 2017 per promoure la lectura i la cultura a través del llibre àlbum. Avui dia la conformen 25 editorials independents d’arreu d’Espanya centrades en la literatura infantil i juvenil.

- Publicitat -