Dimarts, 19 gener 2021

70 activitats i arribant als barris, així serà la 20a edició del Festival Dixiland de Tarragona

|

06.03.2014 15:01h
ACN
La 20a edició, que se celebrarà del 7 al 13 d’abril, suma a la programació propostes de locals i entitats

[dropcap]M[/dropcap]és de 100 artistes prendran part de la nova edició del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona, que presenta 70 activitats en 40 espais i compta amb la participació d’entitats, bars i sales de festa. La tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, ha destacat que l’objectiu era fomentar la participació, que el model tingués vocació de continuïtat i potenciar el Dixieland com un espai d’oportunitats per a joves talents i nous creadors. “Hem assolit un èxit molt notable perquè hem aconseguit aquests objectius i hem incrementat les activitats amb el mateix pressupost”, ha celebrat.

D’entre els concerts programats, destaquen les actuacions de pagament al Teatre Metropol a càrrec del Randy Greer Quintet, Roger Benet i la Vicens Martín Dream Big Band i el Xavi Torres Trio amb Perico Sambeat i Llibert Fortuny. Altres artistes de renom que passaran pel certamen tarragoní són Matteh Simon, Joan Chamorro, Andrea Motis, Mariano Steinberg, Marco Mezquida, i bandes com The Excitements, Tarragona Dixie Festival All Star o La banda la Maria.

Enguany el Dixieland també amplia disciplines artístiques i per primera vegada no només la música tindrà lloc dins el festival. Així, la pintura, la dansa, el cinema, la poesia, el teatre o la gastronomia complementen l’oferta cultural del certamen amb la música com a fil conductor. Pel que fa als estils, també s’han ampliat, i s’oferiran propostes de jazz antic al jazz modern, passant pel dixieland, el swing, el bebop, el funky, el soul, el blues, afrolatin, swing o flamenc.

El Festival Dixieland aposta també pels nous talents i pels músics de Tarragona. La programació combinarà concerts de joves creadors ja consolidats com ara músics que inicien la seva trajectòria a les escoles. Pel que fa a la participació tarragonina, es tornarà a comptar amb els grups ja tradicionals al certamen com són la Small River Dixie, la Pixidixi, la Stromboli Jazz Band, els Feos i la Diximania, entre d’altres.

- Advertisement -

Amb la voluntat d’acostar el Dixieland a nous públics, el Festival amplia el nombre d’espais i apropa el dixie als barris, en concret als seus centres cívics. També s’han programat actes al Serrallo com ara una recreació històrica al Moll de Pescadors amb música, ballarins i passejos en ‘golondrina’. Enguany es fa també una aposta clara per acostar aquest estil musical als més petits, tot buscant una renovació del públic que garanteixi el creixement futur del certamen.

D’altra banda, l’Ajuntament pretén engegar un projecte de col·laboració amb altres municipis del territori per tal de crear un circuit estable de programació en el marc del festival, creant sinergies de gestió i de contractació d’artistes i bandes de poblacions com Altafulla, Salou, Valls o Sitges, amb qui ja s’han establert els primers contactes. Les entrades per als concerts de pagament es posaran a la venda el 13 de març, a uns preus d’entre 10 i 14 euros.

- Advertisement -

864948
La tinent d’alcalde de Cultura, Bego Floria, amb el director artístic del Dixiland, Xavier de la Salud i Guillem Rius, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona durant la presentació del Festival (ACN)

- Advertisement -