9 teatres de Barcelona i Igualada posaran a la venda entrades a un 10% del preu, el percentatge de drets d’autor

ACN

SGAE i l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya s’uneixen per segona vegada per promoure el Dia de l’Autor SGAE

La Fundació SGAE a Catalunya i l’ Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) posen en marxa per segon any el Dia de l’Autor SGAE amb l’objectiu d’impulsar el consum del teatre d’autors catalans i fomentar la curiositat per descobrir noves propostes. Entre el 19 de novembre i el 17 de desembre i, generalment, els dijous, 9 obres de teatre de 9 espais escènics de Barcelona i Igualada oferiran 1.458 entrades al públic pel 10% del cost. El 90% restant el pagaran els autors de la SGAE. En concret, hi participaran l’Almeria Teatre, el Jove Teatre Regina, La Seca Espai Brossa, la Sala Beckett, la Sala Muntaner, el SAT! Teatre, el Teatre Goya, el Teatre Romea i el Teatre de l’Aurora d’Igualada.

‘Si avui és dijous, els autors de la SGAE et paguem el 90% de l’entrada’. Aquest és el lema de la campanya del Dia de l’Autor SGAE, que busca impulsar el consum del teatre d’autors catalans, assegurar la seva presència a la cartellera, ajudar a difondre-les i a apropar-les al públic i col·laborar amb els empresaris de les arts escèniques.

Per aconseguir-ho, la Fundació SGAE i ADETCA fixen un preu mitjà de cost de l’entrada en 15 euros, a excepció de les sales que tenen un preu de venda més baix, i els Autors compraran 100 entrades per a cada sessió. D’aquesta manera, els autors socis de la SGAE es faran càrrec del 90% del cost de les entrades i les posaran a la venda per l’equivalent als drets d’autor, que suposarà 1,5 euros.

Les obres que formen part de la iniciativa, de les quals es representaran 17 funcions, són ‘Mrs. Brownie’ d’Abel Boquera, Víctor Borràs i Laura Guiteras –que es podrà veure al Teatre de l’Aurora d’Igualada-, ‘Snorkel’ d’Albert Boronat, ’73 raons per deixar-te’ de Guillem Clua i Jordi Cornudella, ‘Zona Franca’ de David Desola, ‘Plató ha mort’ de Manel Dueso, ‘Els tres porquets es caguen de por’ de Xavi Múrcia i Mirna Vilasís, ‘Paraules d’amor’ de Joan Ollé, ‘Les empreses es barallaran per donar-te feina’ de Jordi Ramoneda i ‘Camargate 1.1’ de Jorge-Yamam Serrano.