Així serà la festa de cap d’any de Barcelona a la Font de Montjuïc

ACN

Pla conjunt de membres de la representació de la Nit de Cap d'Any brindant amb copes de cava gegants en un assaig de l'espectacle el 30 de desembre del 2015. (Horitzontal)
Pla conjunt de membres de la representació de la Nit de Cap d’Any brindant amb copes de cava gegants en un assaig de l’espectacle
El muntatge de Cap d’Any a Barcelona ja està a punt per la celebració que tindrà lloc a la Font Màgica de Montjuïc i les columnes de Puig i Cadafalch. En les hores prèvies a l’espectacle, els tècnics enllesteixen els últims detalls i els membres de l’equip artístic fan els últims assajos sota les indicacions del director artístic de la cerimònia i membre de la companyia Comediants, Jaume Bernadet, qui ha destacat que l’espectacle tindrà “l’arquitectura de l’espai com a protagonista” i jugarà especialment amb el foc i la llum.

“El foc ens defineix com a poble i ho hem volgut fer ja que aquest any han nomenat les Falles del Pirineu Patrimoni de la Humanitat”, ha explicat Jaume Bernadet. “Hem volgut jugar amb foc en totes les seves dimensions: la llum, el foc de flama, el foc pirotècnic i el foc de la passió dels músics tocant en directe”, ha afegit. En aquest sentit, la cerimònia tindrà una tona d’elements pirotècnics. Pel que fa als elements arquitectònics, Bernadet ressalta la importància de les columnes de Puig i Cadafalch com a rellotge de la nit de Cap d’Any.

El director artístic de la Nit de Cap d’Any vol que amb el muntatge els assistents descobreixin “aquest espai d’una manera diferent”. “Volem fer que la gent es senti tribu en quan al moment ritual de celebració. Que piquin de mans, que pugin, que baixin, que segueixin el ritme de la percussió. És difícil ballar perquè estan estrets, però almenys fer aquestes coreografies una mica de concert de rock & roll” ha afirmat Bernadet.

Jaume Bernadet admet que encarregar-se de la celebració de la Nit de Cap d’Any “és un repte perquè ja s’havia creat una expectativa els dos anys anteriors i molt ben feta”, però destaca que han volgut posar el segell de Comediants en l’espectacle.

En total, la cerimònia comptarà amb un equip de 220 persones: un centenar de persones a l’escenari, 90 tècnics i un servei de producció amb 40 persones. A més, 50 agents cívics i 46 operaris de neteja treballaran pel bon funcionament de la festa de Cap d’Any a Barcelona a l’entorn de la Font Màgica de Montjuïc. A partir de les 9 del vespre ja es podrà accedir a l’avinguda Maria Cristina per agafar lloc i l’espectacle començarà a les 23:30 de la nit.