Setmanari digital i cultural

Dissabte, 28 gener 2023

ACTUALITAT

‘Alcarràs’, de Carla Simón, seleccionada per representar Espanya als Oscar

La pel·lícula s’imposa a ‘As Bestas’, de Rodrigo Sorogoyen, i ‘Cinco Lobitos’, d’Alauda Ruiz de Azúa

|

L’Acadèmia de Cinema espanyola ha seleccionat ‘Alcarràs’, de Carla Simón, per representar Espanya a la 95a edició dels Oscar. La pel·lícula s’ha imposat a la coproducció catalana ‘As Bestas’, de Rodrigo Sorogoyen, i ‘Cinco Lobitos’, d’Alauda Ruiz de Azúa, que també estaven preseleccionades. ‘Alcarràs’, distingida amb l’Os d’Or al Festival de Berlín, ha estat preseleccionada recentment per la 35a edició dels Premis del Cinema Europeu i fa un mes va fer el salt a les plataformes audiovisuals. La pel·lícula de Carla Simón es pot veure a Prime Video, Filmin, iTunes, Movistar Plus+, Vodafone, Orange, Google Play i Rakuten. La 95a edició dels Oscar se celebraran el 12 de març del 2023 a Los Angeles.

L’actriu Carmen Maura ha estat l’encarregada de donar a conèixer el títol que representarà Espanya als guardons i ha estat acompanyada pel president de l’Acadèmia, Fernando Méndez-Leite, i la notaria Eva Fernández Medina.

L’Acadèmia de Hollywood desvetllarà el 21 de desembre la ‘shortlist’ dels Oscar i se sabrà si la pel·lícula continua la seva cursa per aconseguir l’estatueta a la millor pel·lícula internacional a la cerimònia que se celebrarà el 12 de març del 2023.

El film narra la història de l’última collita de fruita d’una família a una finca d’Alcarràs (Segrià) abans que els propietaris hi instal·lin plaques solars. Després d’’Estiu 1993’ la cineasta torna a gravitar les relacions familiars, tot incorporant-hi el xoc entre diverses generacions que viuen juntes. Al seu entendre, la família és el motor de conflictes i de “moments molt bonics” i reconeix que tenia ganes d’expressar “com l’energia i les emocions d’una família es mouen com un tot”.

Publicitat