Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

ACTUALITAT

‘Alcarràs’ es preestrenarà el 26 d’abril a la Llotja de Lleida

El film es podrà veure a la sala Ricard Viñes del teatre, amb gairebé 1.000 localitats

|

El Teatre de la Llotja de Lleida acollirà el proper 26 d’abril l’esperada preestrena de la reconeguda pel·lícula ‘Alcarràs’, de Carla Simón, premiada el passat mes de febre amb l’Os d’Or a la 72ena edició de la Berlinale. La sala Ricard Viñes, amb gairebé 1.000 localitats, serà l’espai que allotjarà la projecció del film que congregarà aquell vespre a representants del sector cinematogràfic i cultural del país. L’organització de l’acte anirà a càrrec de la Diputació de Lleida i la Paeria – juntament amb les productores –, que han donat suport a la producció des dels inicis. Rodada amb actors no professionals i en català, s’ha convertit en la primera pel·lícula de la història en aquesta llengua a rebre aquest guardó.

Jordi Pujol Dolcet, Anna Otin, Berta Pipo, Xenia Roset, Albert Bosch, Ainet Jounou, Josep Abad, Montse Orio i Carles Cabos, donen vida i veu a la pagesia de les terres de Ponent, i d’arreu, i reten homenatge a aquesta dura i sovint invisibilitzada professió.

Amb guió de la mateixa Carla Simón i Arnau Vilaró el llargmetratge aterra a la capital del Segrià per vestir-se de llarg i presentar-se de manera anticipada davant dels representants, ciutadans, amics i coneguts de les poblacions properes que han participat i aparegut al film. Les escenes del llargmetratge s’han rodat a Aitona, Alcarràs, Bellvís, Fraga, Lleida, Massalcoreig, Seròs, Soses i Sucs.

‘Alcarràs’ és una producció d’Avalon P.C., Elastica Films, Vilaüt Films i Alcarràs Film AIE, en coproducció amb Kino Porduzioni (Itàlia); amb el suport de ICAA, ICEC, MEDIA, EURIMAGES, MIC i la Diputació de Lleida i la participació de TVE, TV3 i Movistar+.

‘Alcarràs’ s’estrenarà comercialment el proper 29 d’abril als cinemes d’arreu del territori.

Publicitat