Setmanari digital i cultural

Dijous, 30 març 2023

MÚSICA

Arrenca el 33è Mercat de Música Viva de Vic, que recupera la presencialitat després d’un any atípic per la pandèmia

El duet Jansky ha inaugurat el certamen amb una proposta que combina poesia i electrònica amb el so de la fauna balear

|

Després d’una edició totalment atípica com la de l’any passat, el 33è Mercat de Música Viva de Vic ha arrencat aquest dimecres recuperant la presencialitat i amb el repte de dinamitzar un sector fortament tocat per la pandèmia. El duet Jansky, format per la poeta Laia Malo i l’ambientòleg Jaume Reus, han inaugurat el certamen amb una proposta que ha combinat electrònica i poesia, i que ha estat creada a partir d’una llibreria sonora amb 200 gravacions fetes entre la fauna de les balears –especialment insectes-. Es tracta d’un projecte que va guanyar el premi al millor so d’estudi del Museum of Sound i The New BBC Radiohonic Workshop. El MMVV s’allargarà fins dissabte amb una seixantena de concerts i més de 600 professionals acreditats.
L’últim any ha estat complicat per a la indústria musical i, per això, aquest cop, el Mercat de Música Viva de Vic té més present que mai els seus objectius: impulsar el sector, recuperar l’activitat i incentivar la contractació. Considerat estratègic pel Departament de Cultura, enguany el MMVV pren un paper rellevant com a espai de trobada i eix cohesionador de la indústria musical a Catalunya. Per tot plegat, el certamen rebrà més de 600 professionals, un aforament limitat per tal de garantir els protocols Covid.

L’activitat professional se centra en dos pilars: l’estrena d’espectacles en directe i les activitats professionals pròpiament, des de pitchings (presentacions de 3 minuts) en format híbrid (físic i en línia); jornades de treball en forma de conferències i reunions sectorials i presentacions de projectes, i speed meetings (reunions ràpides).

També hi haurà una finestra en línia perquè les persones que no puguin assistir al Mercat de manera presencial puguin viure’l. Els concerts de la programació professional, així com algunes sessions, i altres activitats, es podran seguir en línia.

Prioritat a les estrenes

En els quatre dies que dura el certamen, Vic acollirà una seixantena de concerts en directe a set escenaris de la ciutat (el Teatre, l’Auditori de l’Atlàntida, la Carpa de l’Atlàntida, l’exterior de la Jazz Cava, la plaça dels Màrtirs, l’escenari Goufone, i el nou escenari DAMM, ubicat a la zona esportiva de Vic). La programació proposa artistes de renom, emergents, d’arreu i per a tots els públics.

Més d’una vintena d’artistes estrenaran els seus projectes en aquesta edició. És el cas de la menorquina Anna Ferrer, que presenta el seu darrer treball, produït per El Niño de Elche; o El Petit de Cal Eril, que aquest dimecres ha estrenat el seu últim disc, entre d’altres.

Publicitat