Dissabte, 28 novembre 2020

Badalona celebrarà dissabte la trobada gegantera Badagegants 2014

|

30.04.2014 10:23h
Com ja és habitual des de fa 17 anys, el primer dissabte de maig tindrà lloc el Badagegants, la trobada de gegants de Badalona dins el marc de les Festes de Maig

[dropcap]L[/dropcap]’acte central del Badagegants és la mostra de balls que es fa a la Plana, on cada colla executa una coreografia amb els seus gegants. La música va a càrrec d’un grup folk, que en aquesta ocasió serà “Impro Inxa Quartet”. Tot plegat acaba amb el ball de germanor, el “Renaixement Gegant”, una dansa que ballen tots els gegants participants i que s’assaja el mateix dia a primera hora de la tarda.

Aquest espectacle segueix un guió amb una temàtica concreta, com per exemple els balls de Festa Major a l’envelat, els éssers fantàstics, els moros i cristians o els gegants centenaris. Aquest 2014, per commemorar el Tricentenari, es farà un viatge per la història de Catalunya visitant els nostres avantpassats i els moments que van marcar la societat: des dels Ibers que vivien al Puig Castellar i al Turó d’en Boscà fins a la revolució industrial, passant per l’Edat Medieval i la Guerra de Successió.

Les colles participants

Enguany hi participaran més d’una quarantena de gegants i més de 350 geganters i grallers vinguts d’arreu del país i l’estranger. Hi participen els gegants de Santa Coloma de Gramenet, els de l’Hospitalet de Llobregat, els de Sant Julià de Lòria (Principat d’Andorra), els de Santa Coloma de Cervelló, els de Parets del Vallès i els de Ripollet, a més dels Miquelets de Badalona (els trabucaires de la ciutat).

- Advertisement -

A més, com cada any, també prendran part de la festa els gegantons i capgrossos de les escoles Jungfrau, Ventós-Mir, Lola Anglada i Progrés – Badalona Port, juntament amb els gegants del barri de Pomar, la Dimonieta, el Follet i els gegants de la ciutat.

Programa

17:00 h. a la plaça de la Vila XXXI Trobada de gegants
17:45 h. a la plaça de la Vila Mostra de músiques de gegants
18:30 h. Passejada pels carrers de Mar, Pietat, Maignon, avinguda d’en Martí Pujol i carrer dels Arbres fins a la Plana.
19:15 h. a la plaça de la Plana XVIII Mostra de balls de gegants
20:30 h. a la plaça de la Plana Final de festa
- Advertisement -

bada

- Advertisement -