Dissabte, 28 novembre 2020

MÚSICA

Barcelona prepara un concert d’homenatge ciutadà des dels terrats amb una vintena d’artistes

Barcelona viurà el dissabte 9 de maig un concert col·lectiu inèdit des de terrats i balcons de la ciutat a càrrec d’una vintena llarga d’artistes, entre els quals Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet, Txarango, Lildami, Manolo Garcia, Amaya, Clara Peya i Roba Estesa. Amb producció d’El Terrat, la iniciativa sorgeix “col·lectivament” i l’impulsa l’Ajuntament de Barcelona per oferir un “regal col·lectiu” a la resistència de la ciutadania durant la pandèmia i com a reconeixement al sector cultural, molt perjudicat per la crisi, ha indicat l’alcaldessa, Ada Colau. El concert durarà unes dues hores, amb actuacions enregistrades prèviament des dels terrats i acabarà a les vuit del vespre per “fondre’s” amb l’aplaudiment ciutadà diari.

El llistat d’artistes que participaran al concert de forma desinteressada arriba als 25 noms i s’hauria allargat més si els responsables del concert no hi haguessin posat un límit, explicava aquest dijous Andreu Buenafuente, organitzador de l’espectacle i que el ‘presentarà’ juntament amb Clara Segura (cadascú des del seu respectiu terrat).

Així, hi haurà actuacions de Joan Manuel Serrat, Stay Homas, Sílvia Pérez Cruz, Manolo García, Marina Rossell, Maria del Mar Bonet, Antonio Orozco, Amaya , Els Catarres, Txarango, Suu, Roba Estesa, Sopa de Cabra, Sidonie, El Niño de la Hipoteca, Dorian, Joan Dausà, Clara Peya, Lildami i Koers, amb dues més de Coque Malla i Leiva, enregistrades des de terrats de Madrid.
L’emissió arrencarà al voltant de les sis de la tarda (es podrà seguir al web de l’Ajuntament, a BTV i també a aquells mitjans que la vulguin emetre, ha dit Colau) i anirà encadenant les actuacions prèviament enregistrades dels músics a través del vol de càmeres amb drons, que aniran connectant un terrat amb l’altre, segons ha detallat Buneafuente.

Segons Colau la iniciativa va sorgir de forma “col·lectiva” no fa més de deu dies, i s’ha treballat des de l’Ajuntament de Barcelona amb El Terrat (The Mediapro Studio) per fer-la possible. El projecte no té ànim lucre, per bé que el consistori hi ha invertit 200.000 euros per “sufragar les despeses tècniques” de les dues productores encarregades dels rodatges.

L’alcaldessa ha manifestat que en aquest context de pandèmia s’havia de fer “una cosa bonica”, “un regal col·lectiu a tota la gent de Barcelona que s’està esforçant tant perquè ens en sortim”. A més, ha apuntat que serà també un concert “d’homenatge” a la cultura, un missatge de la ciutat cap a un sector “important i estimat per la ciutat” “que ha estat generós un cop més” i que treballa amb “precarietat”.

“Ja ens han donat llum verda per volar amb drons sobre Barcelona”, ha comentat Buenafuente en referir-se a la complexitat tècnica d’aquesta producció, que es farà encara en un context de limitacions a l’activitat i els moviments. Segons ha detallat, la realització serà bàsica, amb dues càmeres a cada terrat (més els drons), però la gravació prèvia permetrà almenys postproduïr les imatges de cara a l’emissió. Els terrats no seran necessàriament els dels domicilis dels artistes. Joan Manuel Serrat, per exemple, actuarà en un terrat “de Gràcia”, segons ha avançat ell mateix.

El de Sants ha dit que no va dubtar gens a participar en aquest espectacle. També ha reflexionat sobre el paper de la música: “Ja sabem que el dolor que molta gent està passant, ha passat i passarà no es pot capgirar amb la música, però sí que li pot fer companyia; la música no cura però ens fa companyia, no guanya grans comats, però sí que estimula els combatents”, ha dit el cantant.

Quant a Buenafuente, l’humorista i productor ha agraït la “disponibilitat” de tots els artistes per fer possible un projecte “complex”. A més, ha manifestat que el concert és “un somni dins del malson” de la crisi del coronavirus, un projecte “molt emocionant” al qual també es va sumar ràpidament i que l’ha transportat als seus dies de joventut, quan va arribar a Barcelona i es va estrenar un programa des d’un terrat, que després donaria nom a la seva productora.

Ell i Clara Segura (ella des del terrat de al Casa Batlló, ha anunciat), seran els mestres de cerimònies de l’espectacle, presentant-lo i connectant actuacions. Tot plegat, unes dues hores d’espectacle televisiu que culminaran a les vuit en punt del vespre per “fondre’s” amb l’aplaudiment ciutadà diari d’homenatge al personal sanitari.

Publicitat