Divendres, 28 gener 2022

ACTUALITAT

Barcelona rebrà els Reis d’Orient amb una cavalcada sense caramels adaptada a la pandèmia

Ses Majestats estrenaran vestuari i compartiran una carrossa nova

|

Barcelona ultima detalls per rebre aquest dimecres els Reis d’Orient amb una cavalcada adaptada a les restriccions per la covid-19. De manera excepcional, no hi haurà caramels per tal d’evitar aglomeracions i que la gent es baixi la mascareta. Unes 800 persones participaran de la desfilada, que començarà poc després de les 18 hores i transcorrerà pels carrers habituals. Els Reis d’Orient arribaran per mar, en un acte al qual no podrà assistir públic, i compartiran una carrossa nova. També estrenaran vestuari i, per primera vegada, aniran acompanyats de patges reials que explicaran la festa en llengua de signes. La carrossa del carbó i l’ampliació de la cua de l’Estel són les altres flamants novetats d’aquest any.
Després que l’any passat la pandèmia obligués a cancel·lar la cavalcada, els Reis d’Orient tornaran a recórrer aquest dimecres els carrers de Barcelona en una festa adaptada a les restriccions per la pandèmia.

“Haurem de mantenir-nos sempre amb la mascareta posada i dins del grup bombolla, i fer una entrada i sortida esglaonades”, ha indicat aquest dilluns en roda de premsa el director de Programes Culturals de l’ICUB, Esteve Caramés.

Altres mesures anti-covid per aquest any seran la reducció del número de participants a la cavalcada, que passen d’unes 1.300 a 800 persones, i la necessitat de prescindir dels caramels per tal d’evitar aglomeracions.

Malgrat aquests canvis forçosos, la ciutat recupera aquest any el seguici perquè els Reis puguin “ajudar a recompensar” els esforços que els infants han fet durant els mesos de restriccions, ha expressat el Patge Gregori, eufòric en anunciar que Ses Majestats ja estan de camí.

A banda de les mesures contra el coronavirus, la cavalcada arriba amb novetats com un nou vestuari per als Reis, que per primera vegada compartiran carrossa per tal de “mostrar l’amistat que els uneix”. Amb tot, cadascun d’ells tindrà el seu propi seguici, acompanyat de patges que explicaran la festa en llengua de signes.

A part, destaquen la nova carrossa per al carbó i l’ampliació de la cua de l’estel, que passarà a ocupar dues carrosses per guanyar vistositat. Per primer cop, a més, l’Olmut, un gegant de set metres fet de cartes de la canalla, es passejarà entre el públic per homenatjar la “il·lusió col·lectiva”.

Al voltant de les 16 hores, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Barcelona per mar, i l’alcaldessa, Ada Colau, els rebrà per fer-los entrega de les claus de la ciutat. De manera excepcional, l’arribada es farà aquest any sense públic, tot i que serà televisada.

El seguici reial es posarà en marxa poc després de les 18 hores per fer un recorregut de prop de 5 quilòmetres, des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera amb el passeig de la Circumval·lació fins a la Font Màgica de Montjuïc.

Publicitat