Setmanari digital i cultural

Divendres, 20 maig 2022

ARTS ESCÈNIQUES

‘Birnam’ amb Lluís Soler i ‘Hamlet Aribau’ dirigida per Oriol Broggi, noms destacats de la temporada de La Perla 29

Es programen també espectacles de La Calòrica, La Ruta 40 i Ferran Utzet

|

‘Birnam’ amb Lluís Soler i direcció de Joan Roura; ‘Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I’, de La Calòrica dirigida per Israel Solà; ‘El llarg dinar de Nadal’ de La Ruta 40 dirigida per Alberto Díaz i Albert Prat; ‘Hamlet Aribau’, dirigida per Oriol Broggi, al Cinema Aribau i ‘Abraçades insuportablement llargues’ dirigida per Ferran Utzet són els grans noms de la temporada teatral de La Perla 29 presentada aquest dijous. Per altra banda, la companyia portarà ’28 i mig’ al Teatre de la Colline a París i ‘El Petit Príncep’ arribarà a la vuitena temporada al Teatre Barts. Durant la tardor s’iniciaran les gires de ‘Filumena marturano’ i ‘Canto jo i la muntanya balla’.
Broggi ha dit que és “una temporada diversa i que depèn molt de la sensació de cosa efímera que es viu en aquests moments”. Ha indicat que la Perla 29 porta molt temps ocupant l’espai de la Biblioteca i altres espais, i han creat un segell i una manera de fer i treballar. El director artístic de La Perla 29 apunta que aquest any van cap a llocs nous en una temporada en la qual tenien “la necessitat de deixar-se enviar per altres realitats i companyies i establir nous diàlegs”.

‘Birnam’, de Víctor Sunyol, amb Lluís Soler i direcció de Joan Roura arribarà aquest setembre al Teatre de la Biblioteca. Soler en va interpretar una aproximació durant el festival Shakespeare de fa sis anys. Soler ha dit que és un text que parla sobre l’estona que passa un actor al camerino abans de sortir a escena. A l’actor, que està sol, se’l va avisant amb insistència dels minuts que falten per sortir a escena. Soler apunta que el personatge reflexiona sobre si surt a escena o no.

Seguirà a la Biblioteca entre l’octubre i el novembre, ‘Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I’, de La Calòrica dirigida per Israel Solà i de Joan Yago. La Calòrica reprèn aquesta obra deu anys després. Una sàtira sobre la successió d’una reina, l’afany de poder i la misèria de la corrupció humana. L’obra estarà interpretada per Cristina Arenas, Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Marc Rius i Carla Rovira.

‘El llarg dinar de Nadal’ de La Ruta 40 dirigida per Alberto Díaz i Albert Prat, arribarà a la Biblioteca de desembre a gener del 2022. Una obra de Thornton Wilder amb actors com Bruna Cusí, Alberto Díaz i Ignasi Guasch.

‘Hamlet Aribau’

Una de les obres destacades de la temporada és ‘Hamlet Aribau’ dirigida per Oriol Broggi que es representarà de desembre a febrer al Cinema Aribau. L’obra estarà interpretada per Míriam Alamany, Guillem Balart, Toni Gomila, Carles Martínez, Marc Rius, Elena Tarrats i Sergi Torrecilla. Broggi ha afirmat que “amb la pandèmia, la figura del Hamlet li va aparèixer de cop i també li va aparèixer al conèixer el Guillem Balart fent un taller a l’Institut del Teatre”.

“Volíem fer Hamet i trobar un lloc especial i efímer”, ha ressaltat. La idea, ha deixat clar Maria José Balañá, del grup Balañá, no és transformar l’Aribau en un teatre, sinó que es faci l’obra durant un temps i després seguiran la seva activitat. Es preveu uns 400 espectadors per obra.

Ferran Utzet dirigirà ‘Abraçades insuportablement llargues’, d’Ivan Viripaev, amb traducció de Miquel Cabal.

Per altra banda, La Perla portarà ’28 i mig’ al Teatre de la Colline a París, a proposta de l’equip que dirigeix Wajdi Mouawad, per fer-hi una estada de quatre setmanes d’abril a març del 2022 amb la companyia formada per actors catalans.

‘El Petit Príncep’, dirigit per Àngel Llàcer, arribarà a la vuitena temporada al Teatre Barts i durant la tardor s’iniciaran les gires de ‘Filumena marturano’ i ‘Canto jo i la muntanya balla’.

Publicitat