Setmanari digital i cultural

Dijous, 30 març 2023

Buenafuente, pregoner de la Mercè 2015

|

- Publicitat -
L’alcaldessa, Ada Colau, amb el pregoner de la Mercè 2015, Andreu Buenafuente, acompanyats per la comissionada de Cultura de l’Ajuntament, Berta Sureda, i el Ministre de Cultura de la Ciutat Autònoma de Buenos Aires, Hernán Lombardi. Els quatre, davant del cartell de la Mercè 2015, de Sean Scully
ACN
Buenos Aires és la ciutat convidada d’aquesta edició de les festes de la patrona de Barcelona

Andreu Buenafuente serà el pregoner de les festes de la Mercè 2015. L’humorista ha estat l’escollit per l’equip de l’alcaldessa, Ada Colau, per la seva vinculació amb la ciutat de Barcelona i per la seva capacitat “d’arribar a tothom amb un llenguatge universal”. Buenafuente ha manifestat aquest dimecres que ser el pregoner és “una de les coses més boniques que et poden passar”. La Mercè ha convidat enguany la ciutat de Buenos Aires, que serà present en diferents espais de la ciutat, però especialment al Parc de la Ciutadella amb un escenari dedicat al cabaret bonarenc i un espai gastronòmic. El cartell de la festa major és enguany obra del pintor irlandès, Sean Scully, també vinculat a Barcelona.
Ada Colau ha expressat que Andreu Buenafuente és la persona ideal per pronunciar el pregó de la Mercè, i n’ha destacat el seu llenguatge “transversal” a través de l’humor, un llenguatge que interpel·la a tothom, ha dit l’alcaldessa. Al seu torn, Buenafuente ha manifesta la seva alegria de poder fer el pregó, i ha dit que no s’ho va pensar dues vegades quan Colau el va trucar per oferir-li.

El programa de festes de la Mercè 2015 manté les credencials dels últims anys, amb una àmplia oferta de cultura popular i tradicional, on destaca el festival Mercè Arts de Carrer (MAC), amb seu al Parc de la Ciutadella i el Castell de Montjuïc, el clàssic Correfoc, la plantada dels gegants, i enguany també amb la incorporació de l’associació Adifolk hi haurà unes Jornades Internacionals Folklòriques (amb grups d’arrel tradicional de Colòmbia, Índia, Romania i Croàcia).

Publicitat

Respecte al tarannà de les festes de la Mercè dels darrers anys, la nova comissionada de Cultura de l’Ajuntament, Berta Sureda, ha destacat que “la forma de treballar i de construir el programa” conté molt elements de les “noves polítiques que volem impulsar des de l’Ajuntament”. “És una festa que es construeix amb la ciutadania, en diàleg, i que intenta que agents culturals de la base connectin amb les grans institucions per fer gran la cultura”, ha exposta Sureda.

La ciutat convidada enguany és Buenos Aires. La seva presència es notarà en diversos escenaris de les festes, i específicament al Parc de la Ciutadella, on s’instal·larà l’escenari ‘Buenos Aires’, que acollirà un cabaret a l’estil bonarenc i un racó gastronòmic on també actuaran grups de la ciutat argentina. El Ministre de Cultura de la Ciutat Autònoma de Buenos Aires, Hernán Lombarrdi, ha destacat que Barcelona i la seva ciutat comparteixen una tradició de “mantenir la seva visió ciutadana, i la seva identitat”.

Colau no assistirà a la missa de la Mercè

L’alcaldessa ha informat aquest dimecres que no assistirà a la tradicional missa de la Mercè, que se celebra per les festes a l’església homònima de la ciutat, amb una àmplia representació institucional i castrense.

Colau ha argumentat que per respecte al caràcter aconfessional de les institucions democràtiques -i “en compliment del programa electoral”- no participarà a la missa. L’alcaldessa ha dit que la missa se celebrarà amb tota normalitat, i no s’ha estat de comentar que “celebra” la riquesa i pluralitat religiosa de la ciutat. “Però entenem que la missa no ha de formar part del programa institucional de les festes de la ciutat”, ha afegit.

Amb un pressupost de 3,1 milions d’euros, les festes de la Mercè se celebraran enguany del 18 al 24 de setembre, és a dir, durant set dies. L’autor del cartell de la Mercè 2015 és Sean Scully (Dublín, 1945), pintor irlandès establert a Nova York que des de fa més de vint anys està vinculat amb Barcelona, on hi passa temporades.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies