Setmanari digital i cultural

Dimecres, 31 maig 2023

CaixaForum Barcelona organitza un festival multidisciplinari entorn de “l’art de la paraula”

El certamen proposa actes de literatura, música, poesia i arts escèniques

|

- Publicitat -

La Fundació ‘la Caixa’ ha presentat aquest dimecres la primera edició del festival ‘En altres paraules’, que tindrà lloc a CaixaForum Barcelona. “L’art de la paraula” serà l’eix central d’una programació de propostes que combina diferents disciplines artístiques com ara la literatura, la música, la poesia i les arts escèniques. El certamen se celebrarà del 4 al 31 de maig i oferirà conferències, debats, concerts, clubs de lectura, vermuts poètics i tallers, en una “proposta literària transversal que acostarà el món de la paraula a tot els públics”. Hi participaran autors com Alejandro Zambra, Irene Solà, Max Porter, Christina Rosenvinge, Rafeef Ziadah, Enrique Vila-Matas, Roger Mas, Maria Dueñas o Eva Baltasar.

El festival també presenta propostes d’arts escèniques amb les estrenes a Barcelona dels espectacles ‘La gavina’, representat per Mar Ulldemolins i en col·laboració amb el Consorci del Teatre Fortuny de Reus, una versió “molt lliure” del clàssic d’Anton Txékhov, o ‘Tard, però no pas a deshora’, amb Emma Vilarasau, Rosa Renom i Victòria Pagès, que posen veu a cartes entre Maria Mercè Marçal i Felícia Fuster.

Publicitat

Altres muntatges estaran protagonitzats per la poeta Blanca Llum Vidal, que recitarà les cartes de l’obra ‘La princesa sou vós’, acompanyada pels sintetitzadors, els pedals i el post-rock de Los Sara Fontán.

El programa es complementa amb el recital poètic musicat de Blanca Llum Vidal i Los Sara Fontán i el concert ‘Schubert in Love’, de Rosemary Standley i els músics de l’Ensemble Contraste, entre d’altres.

Pel que fa als espectacles de caire poètic, l’11 de maig hi haurà un diàleg entre la poeta libanesa d’ascendència palestina Rafeef Ziadah i l’escriptora catalana Maria Sevilla.

Un dels plats forts serà la trobada literària entre l’escriptor anglès Max Porter i l’escriptora catalana Irene Solà. Es tracta d’una xerrada que funciona com a continuació del diàleg que van mantenir a la Book Fair de Londres amb motiu de la presentació de la traducció a l’anglès de la novel·la de Solà ‘Canto jo i la muntanya balla’.

La segona trobada literària estarà protagonitzada per l’escriptor xilè Alejandro Zambra, que els responsables del certamen etiqueten com una de les veus literàries contemporànies més rellevants en llengua castellana. Els escriptors Martí Gironell, Cristina Campos, Enrique Vila-Matas o María Dueñas formaran part també del programa.

Un altre dels apartats de la cita són els vermuts poètics, proposta original de La Sullivan en col·laboració amb la Fundació ‘la Caixa’ que uneix escriptors i compositors musicals per “comprovar les interseccions” que hi ha entre ambdues disciplines i analitzar paraules que funcionen com a temàtiques recurrents en les obres.

Els tres vermuts previstos comptaran amb les intervencions de la compositora i cantant Christina Rosenvinge, de l’escriptora Laura Fernàndez, de l’escriptora i poeta Eva Baltasar, de la intèrpret i compositora Maria Rodés, de la cantant i compositora Anna Ferrer, dels glosadors Mateu Xurí i Maribel Servera. de la poeta Maria Callís i del músic Roger Mas.

Per als més petits i les seves famílies, el festival ‘En altres paraules’ també inclourà activitats com el taller de dansa ‘Subjecte-verb-predicat’, de la companyia CondeGali B. L., o bé la proposta narrativa itinerant Xiuxiueig literari, en la qual un contacontes es desplaça pel centre cultural explicant històries a cau d’orella al públic visitant.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies