Campanya de micromecenatge per recuperar el Ball de Cercolets de Valls

Valls s’ha proposat recuperar el Ball de Cercolets 136 anys després de la seva desaparició. Els vallencs Raul Molina, Roser Carbonell, Miquel Paris i Marta Ferré han creat l’Associació cultural Ball de Cercolets que té previst veure la llum el proper 17 de juny amb la primera actuació en públic.

El projecte, que vol recuperar de la manera més fidel i minuciosa possible,  ha engegat una campanya de micromecenatge a la plataforma TotSuma amb l’objectiu d’aconseguir el finançament per recuperar el Ball i poder assumir els costos del vestuari, els cèrcols, o la campanya de comunicació entre altres.

L’acompanyament musical serà amb flabiol, tamborino i sac de gemecs i ha estat composada pel músic vallenc Francesc Sans, que també és autor d’altres peces del seguici vallenc com la del bou, el ball dels nans o la solemne baixada de l’arcàngel. Pel que fa a la coreografia anirà a càrrec de Roser Carbonell, membre de l’Associació Cultural Ball dels Cercolets de Valls i directora de l’escola de dansa Adagi de Valls. Seran un total de 8 alumnes de l’escola les balladores del ball dels Cercolets de Valls. D’altra banda l’encarregada del disseny i confecció del vestuari és la vilafranquina Blanca Ferré, que ha elaborat el vestuari pel ball dels Cercolets de Vilafranca i els nous vestits dels gegants de la ciutat de Valls, entre d’altres.

L’estrena serà el 17 de juny amb motiu de la festa major de Valls i comptarà amb els Cercolets de Vilafranca, el més antic de Catalunya i a la vegada, el darrer ball de Cercolets que va actuar a Valls, el 1951.

El ball dels Cercolets és una dansa tradicional que va néixer a les festes i les cerimònies de les veremes en zones tradicionals vínicoles de Catalunya. A Valls ja es va documentar el 1790 i es té constància que la darrera vegada que va sortir al carrer va ser el 1881 amb motiu de les Decennals.

Les aportacions a la plataforma TotSuma es poden fer en aquest enllaç.