Dimecres, 5 octubre 2022

ARTS ESCÈNIQUES

Carol López trenca tabús sobre la transsexualitat a la Sala Flyhard amb ‘Família (Im)possible’

La comèdia combina text i música amb la participació de Dolo Beltrán i Paula Jornet

|

La Sala Flyhard estrena dijous la nova comèdia de Carol López, ‘Família (Im)possible’, sobre els prejudicis i la ignorància al voltant de la realitat trans. Inspirada parcialment en la vivència personal d’un dels seus protagonistes (Ian Bermúdez), López explica la història d’uns pares joves i progressistes que queden paralitzats quan la seva filla els presenta un noi trans amb qui vol formar una família. López aborda així els prejudicis al voltant del sexe i el gènere fins i tot entre aquells que en públic tenen una posició més oberta. La comèdia combina el text i la música, amb intèrprets polifacètics com Dolo Beltrán i Paula Jornet, també responsable de l’espai sonor de l’obra, i Jordi Andújar completa el repartiment.

Ian Bermúdez ha plasmat part de la seva vivència personal en ‘Família (Im)possible’. Autor de diverses novel·les gràfiques sobre el fet transexual i activista Trans*, aquesta és la primera experiència de Bermúdez sobre l’escenari.

Aprofitant que tant Dolo Beltrán com Paula Jornet també es dediquen professionalment a la música, la peça combin els dos llenguatges escènics. Una obra que busca parlar de quotidianitat familiar, amb diàlegs creuats, preguntes sense resposta, retrets, persones que no prediquen amb les teories defensades, moments d’incomprensió, d’un cert rebuig, i també de l’acceptació. “Una peça sobre aprendre a conviure amb el que no entens. De voler-ho comprendre”, avança la Flyhard.

Paula Jornet, coneguda per composar les bandes sonores dels espectacles: El màgic d’Oz (La Brutal), La importància de ser Frank (La Brutal) i El Chinabum (La Gleva), signa aquí l’espai sonor de l’obra.

Jose Novoa signa l’escenografia de l’obra i Nídia Tusal, la guanyadora del premi Butaca al millor vestuari per “Canto jo i la muntanya balla”, és l’autora del vestuari de l’obra.

Publicitat