Dimecres, 21 octubre 2020

Castelldefels acull la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya 2016

|

Demà 11 de juny, organitzada per la Colla Jove de Bastoners de Castelldefels i la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya

La Trobada Nacional és l’espai de retrobament de totes les colles bastoneres d’arreu de Catalunya, on participen sobre unes 80 colles i 2000 persones. L’objectiu és concentrar en un mateix municipi el màxim de bastoners i bastoneres possible siguin balladors i balladores o músics, que es distribueixen en diverses cercaviles ordenats per colles que recorren la ciutat fins a trobar-se en un mateix espai, lloc on es produeix la ballada conjunta.

Fins ara, la Trobada Nacional, que està oberta a tant a les colles membres de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya com les que no ho són, només aplegava colles formades en el Principat de Catalunya. Però, enguany, tenim un convidat d’honor per celebrar la nostra festa major.

Els Bastonets d’Algemesí (Ribera Alta, València, País Valencià) seran els convidats d’aquesta Trobada Nacional. Aquesta colla forma part de les Festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat l’any 2011 per part de la UNESCO.

La diada transcorrerà amb dues cercaviles que recorreran Castelldefels fins a la Plaça de l’Església, on es trobaran totes les colles participants. Després, hi haurà un sopar tancat per als inscrits, i tot seguit, per acabar la festa i ara sí oberta a tothom qui vulgui participar, ballarem amb les danses tradicionals de Folkatr3s, i Dj Sendo posarà punt final a la Trobada Nacional.

- Advertisement -

 

- Advertisement -