Dijous, 29 setembre 2022

Entrevistes

Cesc Casanovas: «Ric de les coses que m’agafen per sorpresa»

|

Publicitat

En quin moment vas saber que volies ser actor?
Des de petit que feia teatre i pel que sembla se’m donava molt bé, jo a més disfrutava molt, necessitava convertir-me en d’altres, i així vaig seguir fins a l’Institut del teatre.

Què et van dir a casa?
Els meus pares ja ho veien a venir, em van recolzar sempre i em van pagar els estudis d’art dramàtic.

Què va significar per a tu el paper de Bardají a Lo Cartanyà? Quins records en tens?
El paper del Bardají per mi va ser un regal del Xavi Bertran, el Cartanyà, i només puc dir que va ser un període fantàstic en el qual, tot i que fèiem tele, els actors ens vam unir com si fóssim una antiga companyia de teatre.

Què vas aprendre?
Vaig aprendre a crear un personatge per contrast d’un altre. És a dir, quan tenia dubtes pel que fa a la interpretació, pensava “què és el que més ràbia li faria a el Cartanyà?” I quan trobava la resposta ja ho tenia.

Fa molts anys que et veiem al Polònia de TV3, com vas arribar-hi?
A través de la ràdio, el Minoria Absoluta de Rac 1, conduït per en Toni Soler. Deuria ser el 2002 quan vaig fer un càsting per a ells, ja m’havien vist fer sàtira política , imitant polítics al cabaret El Burladero al Teatreneu. Després d’allò el càsting els deuria acabar de convèncer i vaig començar a treballar amb ells (Toni Soler, Queco Novell i Manel Lucas).

Com et vas preparar el personatge de la Pilar Rahola?
La Pilar en sí, és un personatge tan potent, que per a un actor que a més imita, no hi ha desperdici. És algú riquíssim per parodiar, així que no hi ha més secret que posar-se davant de les seves aparicions televisives i “manos a la obra”, veure-la una vegada i una altra.

Has tingut l’oportunitat de parlar amb la Pilar o t’ha arribat quina opinió en té al respecte?
Sí l’he coneguda, i la veritat és que sembla que ho porti molt bé, i mira que a vegades els guions del Polònia són cabrons… Però a nivell personal hi ha prou bon rotllo, m’ha vingut a veure al teatre i tot…

Què fa riure a Cesc Casanovas?
Ric de les coses que m’agafen per sorpresa, no de totes òbviament. Però odio l’humor de formuleta, que ja saps per on et sortiran. També em fa riure la meva parella per exemple…

Ets tímid?
Sí, una mica. I a vegades fa mandra arrossegar aquesta mena de lloses des que un és petit…

De què creus que no es pot fer humor?
És pot fer humor de tot, el que passa és que l’humor es pot fer servir per fer mal als més febles, encara q sigui inconscientment, i això em sap greu o depèn de com m’indigna. Es pot fer humor de tot, però depèn del que o de com ho facis, pots quedar retratat (riu).

Què en penses del conflicte Catalunya-Espanya? 
Aquesta pregunta sóc incapaç de contestar-la, és tan àmplia que necessitaria l’espai de tres entrevistes com aquesta.

I el confinament, com el portes?
El confinament el porto millor del que em pensava, coses bones… per exemple: estic estalviant com mai, cuino i faig esport amb més regularitat. Ara bé, a dia d’avui, ja tinc ganes de començar a poder fer una cervesa amb els meus amics en un bar, sigui allà on sigui.

Seguiu-nos a: