Dimarts, 2 març 2021

Clotilde Fest, un festival amb nom de dona

|

El passat 2, 3 i 4 d’Octubre es va celebrar la segona edició del Clotilde Fest al Palau Robert de Barcelona. El festival amb nom de dona va comptar amb artistes i grups com Suu i els Amics de les Arts, entre d’altres, que van reivindicar en tot moment que la cultura és segura.
Hem volgut parlar amb Tomàs Puntí, responsable de comunicació del Palau Robert, per saber quin és l’origen del festival i sobre com veu el futur de la pròxima edició.

D’on va néixer la idea del Clotilde?

El Palau Robert, històricament, ha organitzat als estius sessions de música en directe amb bandes, artistes i grups de música de diversos estils adreçats a tot tipus de públic. Ens va semblar necessari (a finals de 2018) dotar d’un marc conjunt i homogeni els concerts i apostar per un públic més jove del que estàvem acostumats al Palau Robert. En aquest sentit l’organització es va fer conjuntament amb Joventut de la Generalitat.

Quan vam decidir els grups i cantants que voldríem i el públic objectiu, vam batejar el festival amb el nom de Clotilde, per recordar la figura de Clotilde Cerdà (1861-1926), filla de l’urbanista Ildefons Cerdà i de la pintora Clotilde Bosch. Concertista d’arpa i compositora de ben jove, i més tard va fundar a Barcelona l’Acadèmia de Ciències, d’Arts i Oficis, dedicada a la formació de la dona. Va ser una dona avançada al seu temps.

I per què se celebra al Palau Robert? 

- Advertisement -

El Jardí del Palau Robert era el marc ideal per organitzar els concerts ja que ens permet un aforament aproximat de 1000 persones per concert i la seva ubicació el fa accessible i proper.

Quina valoració feu d’aquesta edició del Clotilde Fest?

Com és ben conegut el Clotilde de 2020 el vàrem traslladar de l’estiu al primer cap de setmana d’octubre a causa de la pandèmia. Els 9 concerts que hauríem volgut fer es van reduir a tres i encara un d’aquests tres es va ajornar sine die per causa d’un positiu per Covid-19 a l’entorn d’un dels grups. També l’aforament es va reduir moltíssim per tal de garantir la distància social de seguretat i totes les mesures de prevenció i higiene establertes pel Procicat.

- Advertisement -

Tot i això, la valoració de la segona edició del festival és positiva. Vam ser capaços de superar el bloqueig que provoca la Covid-19 preparant uns esdeveniments que impliquen una gran diversitat d’organitzacions i persones: des dels artistes fins al públic, els treballadors del Palau Robert, les emissores de ràdio amb les que ho hem coordinat (iCAT, Flaixbac i EuropaFM), passant pel disseny de la gràfica, l’activitat a les xarxes socials…

Volem esdevenir un festival de referència per al jovent barceloní i de Catalunya en general

Quins son els reptes de cara a la 3a edició per al 2021?

Volem seguir creixent perquè Clotilde Fest de l’estiu del 2021 sigui encara millor, amb més concerts i la mateixa qualitat que ja hem pogut oferir aquest 2020. Volem esdevenir un festival de referència per al jovent barceloní i de Catalunya en general. També volem créixer en activitats al voltant del festival, ja aquest octubre hem fet un concurs de fotografia entre les persones assistents als concerts. Potser per al 2021 tindrem altres tipus d’activitats paral·leles que ja estem valoran

- Advertisement -