Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

Comença la Fase de Repesca

|

Més notícies

- Publicitat -

Felip Vallejo

Un cop acabades les fases de grup en els campionats gran i de veterans, s’inicia la Repesca que servirà per tancar la llista de les 6 millors colles en cada categoria.
En el Campionat de Veterans, dissabte a la nit al concurs celebrat a Barcelona es va desvetllar el nom de la tercera  colla que es sumarà a  aquest grup de repesca, al finalitzar-se la fase prèvia del Grup B. Així , Claror de Goges, Bella Roure i, Sempre Laietans,  acompanyaran a Ressò, Joventut Sardanista i Aires Gironins, provinents del Grup A, en aquesta fase classificatòria, en busca d’una de les tres places en joc.
El primer enfrontament serà el 2 de juliol a Rubí i el segon i últim serà a Vilanova i la Geltrú el dia 16.

- Publicidad -

Classificacions del Grup B  de Veterans
VETERANS GRUPBFINAL

Pel que fa a la Categoria Absoluta, diumenge a Reus es va celebrar la primera de les dues jornades de repesca. El primer podi d’aquesta fase ha estat per la Xàldiga, la Tarragona Dansa i l’Encís, per aquest ordre.

- Publicidad -

Vídeo | Segona sardana de Repesca a Reus amb la colla Xàldiga (vídeo de Grup Sardanista Maig)

Les colles exhibeixen el seu màxim potencial el passat diumenge al concurs de Reus. 
Joan Aracil, jurat a Reus, ens dona la seva visió de la jornada:
- Advertisement -

“Nervis, tensió, esforç i bones ballades, així podria definir el que  vaig viure al concurs.
Es celebrava la primera jornada de les dues de la Fase de Repesca Gran que decidirà quines colles acompanyaran a Mans Amigues, Mare Nostrum i Violetes del bosc a la Final A del Campionat de Catalunya.

El que vaig percebre es una gran millora de les colles Xàldiga i Tarragona Dansa respecte a la jornada  anterior a Sabadell, repartint-se els primers i segons llocs a les tres sardanes en joc. Com no podia ser d’altre manera i seguint amb la tònica del Territorial de Comarques Barcelonines, un interessant frec a frec entre les colles Encís, Mirant el cel i Riallera, i petit pas enrere de la lleidatana Dolç Infern.

Haurem d’esperar dons al Concurs de Vic el proper 9 de juliol, segon i últim concurs de repesca. Per acabar voldria fer-vos una petita reflexió com a jurat aquí a  Reus:

Aquestes fases del Campionat on les colles s’hi juguen la major part de  la temporada en dos concursos, es veuen molts detalls que potser per l’afany de les colles per fer-ho el millor possible, intenten potenciar les virtuts de la colla, en detriment de millorar aspectes que tenen mes limitats. Vaig veure colles amb un gran conjunt, amb unes interpretacions pèssimes i abandonant per complert el compàs i colles amb excés d’interpretació que duien un conjunt molt justet. Tot plegat, em va fer molt costerut puntuar les colles, totes tenen punts positius i punts negatius, fent que quan entregues la butlleta de jurat, no acabis d’estar del tot content amb la classificació atorgada”.

Classificacions de la Repesca Gran a Reus
REUS16REPESCA GRAN

Les primeres impressions de l’Encís, de la mà de Beatriz Ruiz-Ruano, dansaire de la colla, després de la ballada de diumenge:

“Estem molt il·lusionats per la oportunitat que se’ns presenta de fer un bon paper aquest any ja que hi hem treballat molt.  Quan els resultats et recolzen, com a Reus, l’esforç val la pena; encara que les posicions están molt disputades. Al concurs de Vic, les colles de la promoció apretaran fort, i allà ens ho juguem tot. Sense oblidar  que el més important per nosaltres és mantenir una colla d’amics que gaudeixen ballant junts després de tants anys.”

Estel de les Gavarres s’imposa en la 2ª Jornada del Campionat Juvenil

REUS16esteldelesgavarresFVEstel de les Gavarres al concurs de Reus

Diumenge Reus també va acollir la segona  jornada del Campionat Nacional Juvenil.
Amb els dos primers llocs assolits, l’Estel de les Gavarres lidera en solitari de la classificació general, perseguida per la Montseny a un sol punt de distància. La tercera plaça en joc per a la Final de Valls, se la disputen Creixent i Cabirols, també a un sol punt de distància entre elles.
Una classificació general que pot variar força, tal i com hem vist en aquestes dues primeres jornades i més quan el proper enfrontament de les colles no serà fins d’aquí tres mesos.

Classificacions del Campionat Nacional Juvenil
CLASPROVJUVREUS16

 

- Publicitat -