Dissabte, 12 juny 2021

LLIBRES

‘Dansa d’agost’ i ‘Molt soroll per no res’ triomfen als Premis Butaca amb quatre guardons cadascú

|

El premi a la millor direcció ha estat per a Carme Portaceli per ‘Només són dónes’ i Pol López i Clara Segura han estat millor actor i millor actriu

Dansa d’agost’, dirigida per Ferran Utzet, i ‘Molt soroll per no res’, d’Àngel Llàcer, han estat les triomfadores dels Premis Butaca, que s’han entregat aquest dilluns a la nit al Teatre Apolo de Barcelona. ‘Dansa d’agost’ ha aconseguit els premis a millor muntatge teatral, millor actriu de repartiment, que ha recaigut en Mònica López, millor escenografia i millor il·luminació. ‘Molt soroll per no res’ s’ha endut el guardó a millor musical, a millor actor de musical, per a David Verdaguer, a millor vestuari i a millor so o espai sonor. D’altra banda, Carme Portaceli ha estat reconeguda com a millor directora pel muntatge ‘Només són dones’, Pol López ha estat triat com a millor actor per ‘Hamlet’ i Clara Segura ha aconseguit el Butaca a millor actriu per ‘Conillet’.
‘73 raons per deixar-te’ també ha estat distingida, concretament amb el guardó a la millor actriu de musical, que ha recaigut en Mercè Martínez, i amb el premi a la millor composició musical, per a Jordi Cornudella. L’actor Lluïs Villanueva, de la seva banda, ha aconseguit el Butaca a millor actor de repartiment pel seu paper a ‘Caïm i Abel’.

‘Dona no reeducable’ s’ha endut el Butaca a millor muntatge de petit format; ‘Cosas que se olvidan fácilmente’ el Butaca a altres disciplines; ‘Tripula’, de Farré brothers i Cia., el Butaca a millor espectacle per a públic familiar, i ‘Vorònia’, de la companyia La Veronal, el Butaca a millor espectacle de dansa.

També cal destacar que en la categoria de millor caracterització el reconeixement ha estat per a ‘L’Avar’, en concret per a Àngels Palomar-Marqués, i que ‘Vilafranca, un dinar de festa major’ ha estat reconegut amb el millor text, escrit per Jordi Casanovas. Finalment, Manolo Trullás, taquiller de La Seca Espai Brossa, ha estat reconegut amb la butaca honorífica Anna Lizaran.

Publicitat