Setmanari digital i cultural

Dissabte, 28 gener 2023

‘Divulguem la festa’ reprèn el projecte de difusió dels fets històrics de les festes populars

El projecte ara tracta sobre la Festa Major de Vilafranca del Penedès, però els impulsors es mostren oberts a fer-ho sobre altres festes d'arreu els Països Catalans

|

Més notícies

- Publicitat -

Divulguem la festa, un projecte nascut el 2013 amb l’objectiu de difondre fets històrics de les festes populars a través de les xarxes socials, recupera el seu propòsit en plena crisi del coronavirus. Precisament els seus impulsors, Xavier Aranda, Jordi Catasús i Foix Huguet, ho fan motivats pel crític moment que viu el sector de la cultura en general, i en concret el de la cultura popular. Amb les festes majors suspeses o readaptades, l’equip de Divulguem la festa creu que manca una conscienciació més àmplia de la que consideren la cultura més propera.

Aquesta difusió a les xarxes socials consta amb fets històrics que s’acompanyen amb suport multimèdia, amb fotografies que provenen de diferents fons, com l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès o el Vinseum Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

- Publicidad -

Segons la xarxa social, es publiquen d’una forma o un altra. Per exemple, a Twitter, publiquen els fets històrics, cronològicament, segons el dia, hora i minut, mentre que a Facebook i Instagram es publiquen un resum del dia, amb els fets més característics de la festa.

- Publicidad -

Divulguem la festa actualment tracta sobre la Festa Major de Vilafranca del Penedès, però els impulsors es mostren oberts a difondre més fets històrics, més fotografies i vídeos d’altres festes dels Països Catalans.

- Publicitat -