Divendres, 10 juliol 2020

Ebri Knight i Herba Negra denuncien que la sala Amstel Art de València els ha cancel·lat un concert “per motius polítics”

ACN

|

+Notícies

L’Hermitage “esgotarà” els tràmits legals i exigirà responsabilitats si es denega el projecte per “criteris polítics”

El govern de Colau va reiterar divendres la negativa a negociar amb el Port i l'Hermitage un conveni

Lleida acollirà aquest estiu una setantena d’espectacles amb companyies i artistes locals en el marc de ‘Fase Cultura’

El tràmit es va posar en marxa el 15 de juny i restarà actiu fins a exhaurir el pressupost de 5M€.

Els municipis de l’Alt Penedès suspenen els àpats populars, concerts i balls de Festa Major d’accés lliure

El Consell d'Alcaldes de l'Alt Penedès ha acordat que les Festes Majors dels 27 municipis de la comarca se celebraran sense àpats populars, concerts...

Centenars de veïns de Sant Pere de Ribes celebren la Festa Major al carrer sense distanciament ni mascaretes

Centenars de veïns del nucli de Ribes de Sant Pere de Ribes (Garraf) han celebrat aquest diumenge la Festa Major al carrer amb actuacions...

La Guàrdia Urbana de Reus prohibeix tocar les matinades a un grup de grallers improvisat

La Guàrdia Urbana de Reus ha obligat a aturar les matinades que un grup de grallers de la ciutat s'ha reunit de manera improvisada...

El documental ‘Maragall i la Lluna’ retrata el Pasqual “visionari” gràcies a una cinquantena de testimonis

L'eix vertebrador de la cinta és la Lluna, que tenia 8 anys quan l'aleshores alcalde es va instal·lar a casa seva

+Llegits

Les dues formacions estudiaran “emprendre accions legals” contra el que consideren que és un “atac d’odi i de discriminació evident”

Ebri Knight i Herba Negra han denunciat aquest divendres, a través de les xarxes socials, que la Sala Amstel Art de València, gestionada per Heineken, els ha cancel·lat un concert que havien de fer dissabte al vespre per “motius polítics i ideològics”. Els dos grups han assegurat, a través d’un comunicat, que es tracta “d’un atac contra la llibertat d’expressió” i han explicat que estudiaran “emprendre accions legals” contra el que consideren que és un “atac d’odi i de discriminació evident”. Segons aquestes dues formacions, el concert estava programat des de feia mesos i dijous un representant de Heineken els va exigir “el compromís de no manifestar cap missatge polític ni religiós durant el concert” i no vendre “material amb continguts d’aquest tipus”.

Ebri Knight i Herba Negra han subratllat que són “dues bandes compromeses” que entenen “la música com un altaveu de consciència i canvi”. “Qualsevol atac contra la llibertat d’expressió és un atac a totes les treballadores de la cultura”, han afegit en el comunicat.

Els dos grups s’han compromès a tornar els diners de les entrades i a cercar una nova data i una sala que “respecti els drets fonamentals i no apliqui la censura” per tal de fer el concert. “Tornarem aviat, València, i aquest cop cridarem més fort”, han conclòs.