Editors i llibreters volen impulsar la candidatura de Sant Jordi com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

ACN

Parada de llibres el passat dissabte a Tarragona (Foto Laura Rodríguez)

El conseller de Cultura avança que la iniciativa comptarà amb el suport del Govern

El Gremi d’Editors i el Gremi de Llibreters de Catalunya estan estudiant impulsar la candidatura de Sant Jordi com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. La iniciativa s’ha debatut fins ara en el si de la Cambra del Llibre, la institució que aglutina aquests gremis i el dels distribuïdors i que fa 90 anys va fer néixer el dia del llibre, i encara es troba en fase d’estudi, segons ha explicat Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters a l’ACN. Editors i llibreters busquen, així, seguir els passos de la Patum de Berga, els castells i les Festes del Foc dels Pirineus, reconegudes ja per la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial. El conseller de Cultura, Santi Vila, ha donat a conèixer la notícia en el programa ‘L’entrevista’ de La Xarxa i ha afegit que el Govern hi donarà suport.

Vila ha assegurat a La Xarxa que una possible declaració per part de la UNESCO serviria per “projectar encara més al món que a Catalunya, el dia de Sant Jordi, té lloc un esdeveniment singular i extraordinari, vinculat a la cultura i a la identitat i que, a més, entén tothom per la seva vinculació amb les commemoracions de les morts de Shakespeare i Cervantes”.

El conseller de Cultura ha assenyalat que “qualsevol ciutadà del planeta podrà dir que a Catalunya encarnen la seva vinculació amb les lletres fent aquesta festa cívica tan espectacular i absolutament extraordinària”. Vlia també s’ha referit a la necessitat de consensuar amb tots els sectors implicats fórmules que permetin aprofitar i distribuir millor l’efecte de Sant Jordi els dies previs a la diada. “Hi ha idees sobre la taula que s’han de meditar, consensuar i madurar”, ha afegit.