Setmanari digital i cultural

Dimecres, 31 maig 2023

Elisabet Raspall i Chris Cheek obren el 15è Festival de Jazz de Vic

|

- Publicitat -

La mostra jazzística s’allargarà fins el proper 12 de maig

Vic (ACN).-

[dropcap]E[/dropcap]l 15è Voll-Damm Festival Jazz de Vic ha arrencat aquest dijous a la Jazz Cava de la capital d’Osona amb un concert a càrrec del duet format per la catalana Elisabet Raspall i Chris Cheek. Els artistes han presentat el seu darrer treball conjunt titulat ‘El Petó – The Kiss’, una proposta intimista en format duo. La pianista i compositora de Vilanova i la Geltrú, Elisabet Raspall, ha explicat a l’ACN que a les seves composicions Chris Cheek hi aporta el seu “saber fer, que d’alguna manera enriqueix la peça”. Aquesta no és la primera vegada que Raspall i el saxofonista nord-americà toquen junts, ja ho van fer en treballs anteriors com ‘Triangles’ o ‘Plujazz’.

Publicitat

El concert del duet format per la catalana Elisabet Raspall i el saxofonista nord-americà Chris Cheek ha donat el tret de sortida al 15è Voll-Damm Festival Jazz de Vic. Una Jazz Cava sense seients lliures ha reunit els incondicionals de la cita vigatana que durant deu dies podran gaudir d’una vintena de concerts en diferents escenaris de la ciutat.

La pianista Elisabet Raspall ha explicat a l’ACN que la seva música, tot i tenir una bse de jazz, incorpora també aspectes de la música clàssica, la bossanova, el pop i els sons mediterranis. L’artista reconeix que la seva música és “difícil” de definir, però ha assenyalat que desprèn una sonoritat “mediterrània” basada en la improvisació amb melodies “molt fortes”. Segons ha explicat, dalt de l’escenari, els dos artistes, ella i en Chris, “juguen amb les harmonies “i cada vegada que ens trobem, creem una nova sonoritat”.

La línia artística del festival és situar els concerts que es programen com una alternativa al jazz de gran consum. El festival vol ajudar a difondre i gaudir dels artistes que exploren noves línies d’expressió en el jazz, que improvisen i que tenen una gran capacitat creativa. D’altra banda, també es vol potenciar aquells grups locals que darrerament han presentat propostes interessants.

Elisabet Raspall i Chris Cheek presentaran el seu darrer treball conjunt titulat “El Petó – The Kiss”.

La programació

Divendres 3 a partir de les 11 de la nit, la Jazz Cava acollirà el concert d’Albert Cirera i Tres Tambors. L’endemà, 4 de maig a les 12 del migdia, la Carpa Voll-Damm situada a la Plaça del Carbó oferirà un concert gratuït de Josep Valldeneu 4tet. Al mateix lloc, però a les sis de la tarda, serà el torn per Gorg Trio. A més, s’habilitarà un bar amb la col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria d’Osona que oferirà entrepans amb productes de la terra.

La sala 2 de l’Atlàntida, el dissabte 4 de maig a partir de dos quarts de nou del vespre, acollirà un doble concert, es tracta de ZA! i La Orquesta del Caballo Ganador. El preu del concert és de 12 euros. A les 12 de la nit, també dissabte 4, a la Jazz Cava es podrà veure els Oh Fantasma!

Els concerts continuaran diumenge 5 de maig a les set de la tarda a la Jazz Cava amb una actuació de Mari Kvien Brunvoll. A la Jazz Cava també, però el dijous dia 9 de maig, a partir de les deu del vespre, es podrà veure STN CANTA amb Ernest Crusats (La iaia), en un concert que han titulat ‘Capsigranys’.

Divendres 10 de maig Gorka Benítez, David Xirgu i Ben Monder presentaran el seu ‘Quiero volver a Marte’ a partir de les 11 de la nit a la Jazz Cava. L’entrada tindrà un cost de 12 euros.

Whisper Songs i Sergi Felipe portaran a la Carpa Voll-Damm el concert ‘Bambú es libre en el espacio’. A partir de les 12 del migdia en una actuació gratuïta. A la mateixa carpa, i a partir de les sis de la tarda, actuarà el grup QA4. El mateix dissabte 11 de maig a la sala 2 de l’Atlàntida hi haurà el concert de Three Trapped Tigers, a partir de dos quarts de nou del vespre i amb una entrada de 16 euros. Dissabte a mitjanit la Jazz Cava oferirà un concert dels Eh!.

Diumenge dia 12 el festival tancarà la seva quinzena edició. Hi haurà tres concerts que es concentraran entre la Carpa Voll-Damm i la mateixa Jazz Cava. A les 12 del migdia a la carpa hi haurà un concert gratuït dels Sloppy Beats. A les sis de la tarda, al mateix espai tocaran els The Northern Songs Trio. L’últim concert serà a la Jazz Cava a partir de les vuit del vespre amb una actuació del Group Rhoda.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies