Dimarts, 19 gener 2021

El Ball de Diables de Tarragona celebra el 30è aniversari de la recuperació de la colla

|

El desplegament d’una lona de 9 metres a la Plaça de les Cols dóna el tret de sortida als actes commemoratius de l’aniversari

[dropcap]M[/dropcap]embres del Ball de Diables de Tarragona, acompanyats pels col·laboradors de l’aniversari, Repsol i Chartreuse, van desplegar dimarts una lona commemorativa a la Plaça de les Cols que romandrà fins el mes de Setembre, un cop hagin acabat les Festes de Santa Tecla.

Aquesta és una plaça molt especial per l’entitat, doncs ha acollit gran part dels nostres actes i per això vam trobar molt adient que la imatge de l’aniversari estigués present aquí, a casa nostra’, explica Ana Tellaetxe, presidenta de l’associació. El desplegament de la lona és l’acte que inaugura un calendari atapeït d’activitats que tenen la finalitat de celebrar amb tota la ciutadania un aniversari que va més enllà del Ball: ‘Podem estar orgullosos de que durant trenta anys, el Ball a contribuït notablement a tenir una Festa Major rica i de molt interès’, afirma Tellaetxe.

Els col·laboradors del projecte, Repsol i Chartreuse van estar presents en l’acte i han destacat la complicitat que existeix entre ells i l’entitat, des de gairebé els inicis del Ball, ja que, gràcies a la seva relació, s’han fet possibles projectes com la Recuperació del Ball de Diables Petit, que enguany fa 15 anys, la Mamadeta o l’Aligueta.

Els actes que planteja el Ball de Diables per aquest aniversari ompliran el programa de Sant Magí i Santa Tecla amb activitats adreçades a la ciutadania, com un sopar gralla, un concert vermut i un torneig de futbol platja.

- Advertisement -

Sens dubte els plats forts de l’aniversari tindran lloc a Santa Tecla, quan es farà la tradicional Carretillada a la Plaça de les Cols, el dia 20 de setembre; i el dia 15 de setembre, quan es presentaran els nous vestits del Ball de Diables de Tarragona, fruit d’un concurs entre els estudiants d’il·lustració de l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona.

Actualment l’entitat la formen més de 150 socis i en els darrers 30 anys han passat per les diferents seccions de l’entitat (Ball de Diables, Àliga, Ball de Diables Petit i Aligueta) més de 1000 tarragonins i tarragonines.

Programa complert de la celebració dels 30 anys del Ball de Diables de Tarragona
- Advertisement -

6 de juliol Pintura del piló commemoratiu de l’aniversari, al Carrer del Comte
14 d’agost  Sopar popular i concert de gralles a la Plaça Sant Miquel
17 d’agost Torneig de futbol inter-entitats del Seguici Popular a la Platja de l’Arrabassada
18 d’agost Concert Vermut al Cós del Bou
8 de setembre Inauguració de l’Exposició de les Propostes participants al concurs pel canvi de vestits del Ball de Diables. Antic Ajuntament
15 de setembre Presentació dels nous vestits del Ball de Diables de Tarragona. Antic Ajuntament
16 de setembre Sortida commemorativa des de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, on es vestiran tots els jocs de vestits de l’entitat i revetlla popular al Cós del Bou.
17 de setembre Festa del 15è Aniversari del Ball de Diables Petit de Tarragona.
20 de setembre Carretillada del 30è Aniversari. Plaça de les Cols

 

Logo 30è Aniversari

- Advertisement -