El Ball de Diables de Vilafranca tanca aquest cap de setmana els actes del seu bicentenari

Josep Torreño

Una exposició sobre la història d’aquest ball encetarà dissabte els darrers actes per celebrar el bicentenari del Ball de Diables de Vilafranca, fundats al 1815. L’exposició, activa fins el proper 20 de setembre, es podrà visitar al Fòrum Berger Balaguer de la Rambla Nostra Senyora.

Cercaviles generacionals

A partir de 2/4 de 6 està prevista la primera de les cinc cercaviles que encetaran el recorregut a la plaça de  Jaume I i arribarà a la plaça de la Vila. Hi participaran membres antics del Ball de diferents èpoques, des dels anys 60 fins als anys 90. Aproximadament a les 21.30h, després dels goigs a Sant Fèlix, es farà una representació de l’acte sacramental i lectura de versots a càrrec de les diferents generacions de diables i un cop finalitzat aquest tornarà les dues darreres  cercaviles. La primera amb una nova colla d’exdiables i per finalitzar, la colla actual, des de la Plaça de Jaume I, passant pel carrer Ferran i acabant a l’auditori Municipal. Una festa musical amb punxadiscs tancarà el dissabte festiu dels Diables de Vilafranca.

Recorregut de les cercaviles dels diables de generacions anteriors:

Plaça Jaume I, carrer Escudellers, Plaça de la Constitució, carrer de la Cort, Plaça de la Vila, carrer de Santa Maria i Plaça Jaume I.

diables vila