Setmanari digital i cultural

Dimecres, 31 maig 2023

El ‘Carmina Burana’ de la Fura dels Baus torna al Teatre Tívoli després de viatjar per tres continents

La producció, que es podrà veure fins al 21 de maig, compta amb innovacions tecnològiques i un gran cilindre blanc

|

- Publicitat -

La versió de La Fura dels Baus de la cantata escènica de Carl Orff ‘Carmina Burana’ torna aquest dimarts al Teatre Tívoli de Barcelona després de recórrer els tres continents i d’arribar a més de 350.000 espectadors. La gran producció es podrà veure fins al 21 de maig i compta amb direcció i dramatúrgia de Carlus Padrissa. El muntatge ofereix música en directe i una cinquantena d’artistes en escena. A banda de l’ús de noves tecnologies, un dels protagonistes de la funció és un gran cilindre blanc de vuit metres de diàmetre que fa “girar tota la història”. Hevila Cardeña i Lorenzo Moncloa són els protagonistes de la versió del ‘Carmina Burana’ de la Fura dels Baus.

A banda del gran cilindre blanc que “s’empassa als músics”, l’espectacle compta amb imatges projectades, cantants sobre grues i submergits en vi, aigua i foc. ‘Carmina Burana’ ja s’ha convertit en el “major èxit” de la companyia en ser l’espectacle amb més funcions i temps en gira de la història de la Fura dels Baus. L’original ‘Carmina Burana’ és una col·lecció de poemes dels segles XII i XIII conservats en un còdex que es va trobar el 1803. Carl Off va compondre la seva versió entre el 1935 i el 1936 a partir de 24 poemes d’aquest còdex.

Publicitat

Segons ha explicat l’artista Hevila Cardeña a l’ACN, la versió que presenten és “diferent” del que s’ha vist fins ara perquè engloba els cinc sentits de l’espectador. “El Carmina Burana acostuma a ser simfònic amb una orquestra, cor i solistes. En aquest cas hi ha dramatúrgia i uns poemes que fan impactar els espectadors”, ha comentat una de les actrius protagonistes que interpreta el paper de soprano.

Per la seva banda, l’artista Lorenzo Moncloa ha explicat a l’ACN que el muntatge compta amb la “impressionant” música de Carl Orff amb el “segell original i personal” de la Fura dels Baus que fa que l’espectacle arribi al cor dels espectadors. “Ningú té un moment de tranquil·litat a la butaca. Sempre hi passen coses noves”, ha explicat Moncloa.

L’actor que fa el paper d’un dels monjos que potencia les passions humanes ha reivindicat que la producció arriba tant a aquelles persones que els apassiona ‘Carmina Burana’ com a aquelles que no coneixen el món de l’òpera o la sarsuela. A més a més, ha afirmat que espera que l’obra sorprengui al públic que no és expert en aquest tipus de música. “Persones que no s’esperin que un espectacle líric pot ser emocionant i divertit”, ha concretat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies