El Carnaval de Solsona engega una campanya de mecenatge per construir el gegantó de la Draca Xica

ACN

Les aportacions van dels 10 euros fins els 50 amb diferents recompenses en funció de la col·laboració econòmica

El Xut del Carnaval de Solsona observa atentament el Xut petit. Imatge del 3 de març de 2014 (Horitzontal)
El Xut del Carnaval de Solsona observa atentament el Xut petit
Per segon any consecutiu, l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona ha engegat una campanya de mecenatge per finançar la construcció d’un nou gegant per al Carnaval Infantil. Es tracta del gegantó de la Draca Xica, que se sumarà a les sis figures que ja hi ha construïdes: els quatre gegantons Bojos, el Xut Petit i el Tòfol-Nano petit. Està previst que la construcció de la figura es pugui fer amb aportacions de petites quantitats econòmiques dels mecenes i s’estrenarà durant el Carnaval infantil del 2016. Amb 45 anys de tradició, el carnaval solsoní s’ha convertit en un dels més populars de la Catalunya Central. Els trets distintius de la festa són les comparses -que s’identifiquen per les bates-, la imatgeria, i la penjada del Ruc.

L’Associació de Festes del Carnaval de Solsona ha engegat la campanya ‘Jo en formo part’, amb l’objectiu de finançar la construcció de la Draca Xica, un nou gegantó per al Carnaval Infantil, que s’inaugurarà el dilluns 8 de febrer. Així, qui vulgui participar-hi pot fer aportacions que van des dels 10 euros fins els 50 i tindrà l’oportunitat de “deixar empremta a la història del Carnaval”. En funció de la col·laboració econòmica, els mecenes rebran un diploma d’agraïment; un diploma i un pedaç per a la bata; o un diploma, un pedaç i el nom gravat al cavallet del gegant.

Amb 45 anys de tradició, el carnaval solsoní s’ha convertit en un dels més populars de la Catalunya Central. La festa està del tot arrelada al municipi, on cada any creixen el nombre de comparses que hi volen participar, cadascuna identificada amb una bata diferent. Un altre dels elements que distingeixen el carnaval són els gegants bojos, una paròdia del bestiari festiu de la capital solsonina. Es tracta d’uns gegants peculiars i articulats, amb faccions molt marcades i aspecte grotesc. Els solsonins que participen en la festa s’anomenen entre ells ‘matarrucs’. I és que del programa d’actes de la festa destaca la simulació de la penjada d’un ruc des d’un campanar.