Setmanari digital i cultural

Dijous, 30 març 2023

MÚSICA

El Clownia Festival cancel·la la setena edició prevista pel 2022 davant la “incertesa” de les restriccions en la cultura

Retornaran els diners de les 5.000 entrades venudes

|

El Clownia Festival, organitzat per Txarango a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), ha cancel·lat la setena edició que s’havia de fer el juny del 2022. Una edició que ja es va haver d’ajornar l’estiu del 2020 en ple coronavirus. En un comunicat, els organitzadors anuncien el que ha estat una “decisió difícil” i afirmen que l’han pres per la “difícil perspectiva” que encara viu la cultura a causa de la covid-19 i “la incertesa” en les restriccions en els esdeveniments culturals. Un fet que, segons diuen, “fa impossible” planificar un festival “en les condicions que els agradaria fer-ho”. També han anunciat que retornaran els diners de les 5.000 entrades venudes.
En un comunicat, publicat a través de les xarxes socials, els organitzadors del Clownia Festival remarquen que l’únic artista que hi havia confirmat del cartell era Txarango. La formació ja va anunciar el desembre de l’any passat que suspenia de forma definitiva la gira de comiat, El gran circ.

Malgrat aquest ajornament, posen en valor l’experiència de les sis edicions del festival com a un “espai artístic, multidisciplinari, de música, convivència, reflexió i solidaritat”. Un esdeveniment que, segons diuen, s’ha consolidat com “el festival familiar i d’àmbit festiu més representatiu del panorama català, exhaurint any rere any la totalitat de les entrades mesos abans de la celebració”. Un festival que també ha destacat per la seva activitat diürna, al centre de Sant Joan de les Abadesses, amb programació de circ i arts escèniques i activitats obertes a tothom.

La setena edició s’havia de celebrar del 23 al 26 de juny del 2022.

Publicitat