Setmanari digital i cultural

Divendres, 20 maig 2022

ARTS ESCÈNIQUES

El Dansàneu reviu les falles recuperant el ballet ‘Els focs de Sant Joan’ 80 anys després de ser composat

La companyia de Ballet Contemporani de Catalunya i el pianista Miquel Villalba han interpretat la peça

|

El Dansàneu ha arribat aquest dijous a l’equador d’aquesta trentena edició amb l’estrena del ballet ‘Els focs de Sant Joan’ del compositor Robert Gerhard, composat ara fa 80 anys. Es tracta d’una iniciativa de recuperació patrimonial del ballet inèdit inspirat en les festes del foc dels Pirineus, concretament en les d’Isil, al Pallars Sobirà. Es basa, musicalment, en melodies tradicionals vinculades a les festes del foc. La companyia Ballet Contemporani de Catalunya i el pianista Miquel Villalba han estat els intèrprets d’aquesta inèdita proposta representada a l’església romànica de Santa Maria d’Àneu. Aquesta peça s’ha portat a escena gràcies a Villalba i Ficta Edicions amb motiu de l’Any Gerhard.

El Dansàneu vetlla per promocionar i reivindicar el patrimoni aneuenc. Més enllà del llegat arquitectònic i històric que representen les esglésies romàniques de les Valls d’Àneu o el patrimoni natural, protagonista durant les sortides naturalistes realitzades durant les dues primeres jornades, el certamen vol posar el focus, també, sobre el patrimoni immaterial d’aquest indret. D’aquí l’estrena, aquest dijous i a Santa Maria d’Àneu, del ballet inèdit delcompositor Robert Gerhard.

Pel Festival de Cultures del Pirineu, fins a l’1 d’agost, encara hi actuaran artistes Mishima, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, Carola Ortiz i Nilak oRufaka Folk Jazz Orchestra.

El 30 Dansàneu enfila, a partir d’aquest divendres, les tres últimes jornades de festival. Ho fa amb la previsió d’una bona afluència d’assistents a les nou propostes que es podran veure a les Valls d’Àneu fins aquest diumenge.

Publicitat