Setmanari digital i cultural

Dijous, 29 setembre 2022

El Feslloch obre portes a una novena edició marcada pel 20è aniversari de la mort d’Ovidi Montllor i l’adéu de La Gossa Sorda

|

Més notícies

- Publicitat -
989437
Els Amics de les Arts, Aspencat, Els Catarres i Zoo són alguns dels plats forts d’un festival que creix i trasllada l’escenari principal al camp de futbol de Benlloch

El festival de música Feslloch, a Benlloch (Plana Alta), dóna el tret de sortida aquest dijous a una novena edició dedicada a Ovidi Montllor, en el 20è aniversari de la seva mort, i que tindrà en La Gossa Sorda un dels principals atractius, amb un dels últims concerts abans de deixar els escenaris. El guitarrista Toti Soler, company d’Ovidi Montllor, recordarà l’artista alcoià en una actuació que repassarà les seves cançons amb la veu de Gemma Humet. Els Amics de les Arts, Aspencat, Els Catarres i Zoo són altres dels plats forts d’un festival que creix i trasllada l’escenari principal al camp de futbol. 12.000 persones varen assistir al Feslloch de l’any passat, segons xifres de l’organització.
El coordinador de La Gira d’Escola Valenciana, Voro Golfe, assenyala que el cartell d’enguany s’ha confeccionat atenent a la diversitat musical i repartint la presència de bandes, combinant així caps de cartell i grups que debuten per primera vegada al festival, com és el cas dels Amics de les Arts o Ebri Knight.

Al llarg de 30 actuacions programades, hi haurà espai per a una dedicada als més petits, dissabte al matí amb Els Trobadorets, i per a l’actuació de l’humorista Eugeni Alemany, dissabte al vespre. També hi haurà un ‘Espai Ovidi’, a l’Auditori, que comptarà amb la presentació del llibre ‘Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula’, amb la intervenció de l’autor, l’alcoià Jordi Tormo.

- Publicidad -

Així mateix, la taula rodona ‘Perquè volem’, comptarà amb Toti Soler, Núria Cadenes, Josep Vicent Frechina i Reis Juan, precedint el concert del guitarrista d’Ovidi amb Gemma Humet.

L’edició d’enguany serà la primera després del canvi polític al País Valencià. Sobre aquesta qüestió Voro Golfe, adverteix que “si ens fa pensar que anem a rebre subvencions i tenir facilitats que no hem tingut abans crec que no ens anirà massa bé”.

- Publicidad -

Golfe afegeix que el festival ha d’intentar mantenir un bon nivell organitzatiu i de programació “i si després hi ha ajuts o subvencions per a la promoció de la música en valencià benvinguts siguin, sense que això sigui el clau on ens agafem per a no ser tan exigents amb nosaltres mateixos”.

El Feslloch obrirà portes amb un correbars conduït per la Xaranga de Benlloch, conformada per músics de la banda municipal del poble, que acompanyaran els feslloquers i feslloqueres que vulguin gaudir del festival des del primer minut.

- Advertisement -

Enguany l’escenari principal es trasllada al camp de futbol del poliesportiu municipal de Benlloch, que està al costat de la zona d’acampada del festival. L’organització assenyala que hi haurà una oferta més variada de paradetes gastronòmiques i de marxandatge. Amb el nou emplaçament hi haurà així mateix una major capacitat de públic i potència sonora per als concerts.

- Publicitat -