Dimarts, 19 gener 2021

El Festival Dixieland 2014 de Tarragona celebra el seu vintè aniversari amb més de 70 activitats

|

04.04.2014 10:45h
El certamen, que començarà el pròxim dilluns i s’allargarà fins diumenge, s’obre per primer vegada a nous estils musicals i disciplines artístiques

[dropcap]E[/dropcap]l Festival Dixieland 2014 començarà a rodar pels carrers de Tarragona aquest pròxim dilluns i fins diumenge següent amb una programació amb més de 70 activitats i 100 músics que es distribuiran en una quarantena d’espais de la ciutat. El certamen compleix enguany el seu vintè aniversari obrint-se a nous estils musicals així com a disciplines artístiques paral·leles. Entre els principals noms que formaran el cartell d’actuacions destaca Randy Greer, Perico Sambeat, Llibert Fortuny, Matteh Simon, Joan Chamorro , Andrea Motis, Mariano Steinberg, Marco Mezquida, i bandes com The Excitements, Tarragona Dixie Festival All Star o La banda la Maria.
Randy Greer Quintet serà el primer a actuar al Teatre Metropol dins el Festival el pròxim dijous 10 d’abril. Nét del bateria de Duke Ellington, Sonny Greer, el nord-americà és un dels cantants més sòlids del jazz i beu d’influències directes com la veu i l’estil de Nat King Cole. El segon concert anirà a càrrec de Roger Benet i la Vicens Martín Dream Big Band, el divendres 11, amb el nou disc del creador tarragoní, ‘Ciutòpolis’. El tercer, a càrrec de Xavi Torres Trio Feat: Perico Sambeat i Llibert Foruny, será el 12 d’abril, amb un repertori creat especialmente per al Festival.

Paral·lelament, els festival experimenta enguany un eixamplament d’horitzons pel que fa a estils musicals. Del jazz antic al jazz modern, passant pel dixieland, el swing, el bebop, el funky, el soul, el blues, afrolatin, swing, flamenc, entre d’altres. Aquesta obertura, apunten els organitzadors, ha permès omplir una graella “amb molt de color i calidesa arribant a més públics i fent un festival més popular i per a tots els gustos”.

Aquesta obertura de mires es podrà percebre també en la incorporació de noves disciplines artístiques. A més de la música, també la pintura, la dansa, el cinema, la poesia, el teatre o la gastronomia seran les disciplines que sumaran forces al festival per complementar la seva oferta. Tot plegat se sumarà als sopars i pícnics dixie, tallers per als més petits, entreteniments musicals al carrer, concerts de gran i petit format,entre d’altres.

En motiu del vintè aniversari del Festival s’ha organitzat també una exposició retrospectiva amb els vint cartells de cadascun dels certàmens, que sota el títol ‘XX anys d’història’ es podrà veure al hall de l’Antiga Audiència a partir de dilluns. Per celebrar també el centenari dels inicis del Jazz-Dixieland el dissabte 12 d’abril al Passeig del Serrallo, es recrearà l’ambient festiu de Nova Orleans amb un escenari al Moll de Costa on actuaran la Pixi Dixie Band i la Sitjazz Band.

- Advertisement -

 dixieland

- Advertisement -