Dissabte, 24 octubre 2020

El Gall Penell de Sant Cugat pren forma

|

14.02.2014
SantCugatInforma.com
Galdric Santana Roma corre aquests dies per tenir enllestit el nou Gall del Penell, una figura que acompanyarà per Carnestoltes i que descendirà el dijous gras del campanar

[dropcap]L[/dropcap]a nova figura, de 192cm d’alçada, 217 d’allargada i 70 kg de pes no només baixarà, sinó que també ens cantarà les quaranta d’una forma amena i distesa. Es tracta d’una rèplica del famós “Gall del Penell” del monestir, que forma part d’una llegenda que data del 1350, quan mentre es celebrava la nit de Nadal d’aquell any el pare abat del monestir de Sant Cugat del Vallès,Arnau Ramon Biure, celebrava la missa del gall i va ser assassinat, moment en que el gall va cantar.

De la mà de la Comissió de Carnaval, neix el Gall de Carnaval, el primer element de bestiari de la Sant Cugat. Des de fa més de 10 anys, ProFesLo (i ara l’actual Comissió de Carnaval) ha estat treballant de la mà de Galdric Santana, el dissenyador del Gall, per tenir aquest element a la ciutat.

Aquest gall es presentarà el proper 27 de febrer i serà l’encarregat de donar el tret de sortida de Carnaval. Mitjançant un espectacle, la bèstia es deixarà veure entre la població santcugatenca i pronunciarà el pregó de la festa. En aquest moment, el Gall prendrà la possessió de la ciutat i passarà a ser el rei de Carnaval. La Comissió de Carnaval està treballant en l’elaboració d’un protocol per fixar quin és el paper que tindrà el Gall de Carnaval la resta de l’any.

img_20140213103115
Esbós del projecte del Gall Penell

- Advertisement -

- Advertisement -